• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Kur'an kurslarında ders başı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL-Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2013-2014 Kur'an Kursları Eğitim ve Öğretim Yılı açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük imam hatip kompleksinin Esenler 'de yapılacağını söyledi.

2013-2014 Kur'an Kursları Eğitim ve Öğretim Yılı, Birlik Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Camii'nde düzenlenen bir programla başladı. Programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Program, Süt Kardeşler Camii İmam Hatibi Abdullah Civcivoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

KUR'AN'I REHBER EDİNMEK GEREKİR
Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Kur'an-ı Kerim'in Yüce Allah tarafından indirilen son kutsal kitap olduğunu belirterek, "Allah, Peygamberlere kitaplar indirmiştir ve o kitaplarda insanlar tarafından değiştirilmiştir. 1500 yıl aradan geçmesine rağmen bir harfi bile değişmeden günümüze kadar gelen kitaptır. Kur'an-ı Kerim, 'Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir' der. Kur'an ırkçılığı reddeder. Kur'an 'Hiçbir ırkın diğerinden üstünlüğü yoktur' der. Hidayet rehberi, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirilmiştir. Kur'an'ı öğrenmek ve öğretmenin yanında Kur'an'ı rehber edinmek gerekir" dedi. Şekerci, yeni eğitim ve öğretim yılında daha iyi hizmet verilmesini temennileriyle sözlerini noktaladı.

YA ÖĞRENEN YA DA ÖĞRETEN OLUN
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Kur'an kurslarının yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Esenler' in cami ve Kur'an kursu sayısının oldukça az olduğunu kaydetti. Göksu, İstanbul'da sosyal dokusu itibariyle muhafazakâr bir kesime sahip olan Esenler 'in, mevcut cami ve Kur'an kurslarıyla yetinmemesi gerektiğini ifade etti. "Bize emredilen, ya öğrenen olacaksın ya da öğreten" diye konuşan Göksu, sözlerine şöyle devam etti:
"Esenler' de bir tane imam hatip lisesi yoktu, şu anda 5 tane var. Türkiye'nin en büyük imam hatip kompleksi Esenler 'de yapılıyor. 50 milyon lira maliyetiyle, 82 derslikli, içinde yurdu ve kapalı otoparkıyla beraber yapılacak. Daha önce imam hatip lisesi yapılabilmesi için hanımlarımız bileziklerini satıyorlardı. Bu imkânların kıymetini bilmemiz gerekiyor."

2. TAŞ CAMİ ESENLER'DE
Esenler' de camilere birçok yatırım yapıldığını belirten Göksu, "Hiçbir caminin talebini geri çevirmemeye çalışıyoruz. Camilerin tüm düzenlemeleri, cephe giydirmeleri, boyaları ve mantolama çalışmaları tarafımızdan yapılıyor. Önceki müftümüz 15 Kur'an kursu istedi, büyük bölümünü tamamladık. Otoban kenarında teneke minareli camiyi bilirsiniz. Cumhuriyet tarihinin 2. Taş Camisini bir hayırsever tarafından yapılacak" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, 2013-2014 Kur'an Kursu Eğitim ve Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Kur'an kurslarında görev alacak tüm din görevlilerine başarılar diledi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir