• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
İyi ve Kötü Arkadaşlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Esra Toprak / Nisanur Dergisi:
 
“Hayrın afeti kötü arkadaştır. Aklın meyvesi iyilerle arkadaşlıktır.” (Hz. Ali)

İnsan, bireysel olarak her şeyin üstesinden gelemediği gibi mutlaka birilerine muhtaç olacaktır. Ailesi, akrabası, çevresi ve arkadaşları… Özellikle arkadaşlık diğerlerinden oldukça farklıdır. Ve belki birçok gencin ailesine, akrabasına gösterdiği sıcaklıktan daha fazladır arkadaşlarına göstereceği sıcaklık. Dertleri, heyecanları, duyguları, sırları, güzellikleri ve hüzünleri paylaşma adına ‘arkadaş’ daha samimi gelir. Ve belki ailenin sıkıntısı varsa bu bile bir arkadaşla paylaşılır. Yani bir insanın, özellikle gencin arkadaşa duyduğu ihtiyaç daha fazla olur. Bu açıdan kimlerle diyalog kurup arkadaşlık ettiğimizin bilincinde olmalıyız.

Aslında arkadaş çevresi her yaş grubu için önem arz eder. Bir çocuğun bile arkadaşlarına müdahale edilir. Hayatı anlamaya ve yeni kavramaya çalışan bir genç kızın arkadaş çevresi de çok önemlidir. Çünkü arkadaşlık etkileyendir, etki edendir her konuda. Düşünceleri, kıyafetleri, konuşmaları, eylemleri… O kişiliğin oluşumu döneminde karşımızda her haliyle kötü arkadaşlık tipine sahip bir çevre varsa o çevre, kişilik oluşturmada bizi etkileyen önemli bir faktör olur. Her halükarda bilinçli bir seçim gerekir.

Günümüz arkadaşlıklarına baktığımızda birçoğu menfaat merkezli olup arkadaşlığın amacı bu yöndedir. Ya da arkadaşlıkların kıyafetleri, önceki ay değindiğimiz marka takıntısı veya...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir