• DOLAR 32.59
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2418.51
  • ...
İslam Ülkeleri Somali İçin İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyeleri, başta Somali olmak üzere İslam Dünyasının birçok bölgesinde yaşanan kıtlık ve felaketlerle ilgili bilgi paylaşımı ve koordinasyon yapmak amacıyla İstanbul`da toplanıyor. Ülke temsilcileri, yarın Yıldız Sarayında bulunana IRCICA genel direktörlüğünde bir araya gelecek.

Toplantıya başta Türk Kızılayı olmak üzere çeşitli ülkelerden 15 insani yardım kuruluşunun katılması bekleniyor. İİT Genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu`nun açılış konuşmasını yapacağı toplantıda Somali`de yaşanan büyük kıtlık sonucu ortaya çıkan acil durumun değerlendirileceği belirtildi.

İslam ülkelerinde yaşanan diğer acil durumların da ele alınacağı toplantı sonucunda ortak bir deklarasyon ele alınması bekleniyor.

Öte yandan İslam Dünyasının İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerinden somut adımlar atması beklentisi içinde olduğu bildirild. Afrika`daki açlık sorunun salt durum tespiti ve kınamayala geçiştirilecek bir durum olmadığını belirten yetkililer, yarın yapılacak İİT konferansına büyük umut bağlıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir