• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Mısırlı Çocuklar:`Çatışma İstemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Kültür Bakanlığı bünyesindeki Güzel Sanatlar Otobüsü Projesi`ne katılan ilkokul öğrencileri, Tahrir Meydanı`nda gösteri yaptı. Proje kapsamında çizdikleri 25 Ocak halk ayaklanmasını anlatan dev resimi taşıyan öğrenciler, meydanda bulunan protestoculara ``Çatışma istemiyoruz`` mesajı verdi.

Protestoculara mesajlarını ileten öğrenciler, ülkeyi yöneten Yüksek Askeri Konsey ile geçici hükümetten ``Mübarek ve adamlarını bir an önce yargıla`` talebinde bulundular.

Gösteriye katılan 11 yaşındaki Nur Hüseyni, ``Son günlerde artan çatışmaların son bulmasını istiyorum`` derken, Merve Azim adlı öğrenci de ``Yolsuzluklar ile mücadele edilsin ve Mübarek yargılansın`` diye konuştu.

İlkokul öğrencileri, Tahrir Meydanı`nda yaptıkları gösteri ile büyüklere ``Çatışmayın, uzlaşın fakat eski rejimi de yargılayın`` mesajı verdi.

Çocukların gösterisi, tüm muhalif gruplar tarafından farklı amaçlar ile yapılan çağrılar sonucu cuma günü Mısır genelinde yapılması planlanan protesto gösterileri öncesi Tahrir Meydanı`ndaki gergin havayı dağıttı.

Gösteri yapan öğrenciler, uzun süre slogan attıktan sonra öğretmenlerinin nezaretinde meydandan ayrıldı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir