• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...

 Emeklilere promosyon verilmesi talepleriyle ilgili toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve ilgili tarafların katılımıyla SGK`da yapıldı.

Memur-Sen`den yapılan açıklamaya göre, konfederasyonun toplu sözleşme talepleri arasında yer alan ve 9 milyon 970 bin emekliyi ilgilendiren banka promosyonuyla ilgili toplantı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumundaki (SGK) görüşmeye, Bakan Çelik, Memur-Sen Ahmet Gündoğdu, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan ve Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver katıldı.

Gündoğdu, toplantıda, emekliye promosyon verilmesi talepleriyle ilgili hazırladıkları çalışmayı anlattı.

Kamu görevlilerinin, Memur-Sen`in mücadelesiyle banka promosyon hakkından yararlanmaya başladıklarını savunan Gündoğdu, "Bu tamamen Memur-Sen`in bir kazanımıdır. Şimdi de emekliler için çalışıyoruz. Onların da maaş aldıkları bankadan promosyon hakkı elde etmelerini istiyoruz. Bu konuda da olumlu sonuç elde ederek emeklilerimize promosyon müjdesi vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Taraflar, konuyla ilgili detaylı çalışmalarını tamamladıktan sonra tekrar bir araya gelecek.