• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
İHL`lere yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - İmam Hatip okullarının önündeki engellerin kalkması ile beraber halkın İmam Hatip okullarına olan ilgisi her geçen sene katlanıyor. Kıyı şehri olan Mersin merkezde İmam Hatiplere olan yoğun ilgi 3 yeni okulun açılmasına sebep oldu.

Mersin ve ilçelerinde İmam Hatip okullarının genel koordinatörlüğü yapan Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Akduman, tüm kesimlerin İmam Hatiplere sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Akduman açıklamasına şöyle devam etti: "Bu sene İmam Hatiplere yoğun bir ilgi var. Bizde merkezde bu talebi karşılamak adına 3 yeni okul açtık. Fakat bunlar dahi talebe karşılamıyor. Özellikle Mersin gibi kıyı bir kentte İmam Hatiplere ilginin böyle yoğun olması çok sevindiricidir."

Yoğun ilgiden dolayı yer sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Akduman, "Kürtlerin yoğun olarak yaşamış olduğu Şevket Sümer, Güneş, Yeni Hal gibi merkez Akdeniz ilçesine bağlı mahallelerde İmam Hatip ortaokulu ve lisesi yok. Bize bu bölgede acilen bir bina lazım" dedi. 

Dönüştürülen ve yeni açılan okullar ise şöyle: Mine Günaştı Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne dönüştürüldü. Mersin merkezde bulunan 3 Ocak İlköğretim Okulu, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne dönüştürüldü. Mezitli ve Davultepe`de ise yoğun ilgiden dolayı ek binalar açılarak yoğun talebe cevap verilmeye çalışıldı. Mersin merkez Toroslar ilçesinde Akşemsettin İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu inşaatı bitirilerek eğitim ve öğretime hazır hale getirildi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir