• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kollarından bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Kadın Kolları, yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarında görev alacak partililere yönelik bilgilendirme ve eğitim semineri düzenledi.
 
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program, Şehadet Doğmuş` un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kur`an tilavetinden ardından, aynı zamanda programın moderatörlüğünü de yapan HÜDA PAR Batman İl Kadın Kolları Üyesi Arzu Erkul açılış konuşması yaptı.
 
Erkul konuşmasında, Allah`ın tüm kâinatı insanoğlu için yarattığını ve onun hizmetine sunduğunu söyleyerek, "İnsan fıtratına aykırı yaşam tarzları, idareler ve ideolojiler sebebiyle bozuk bir toplum ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu bozukluğa, başıboşluğa karşı bir tavır sergilemek, tepki göstermek insan olarak toplumsal görevimiz ve Müslüman olarak da dinimizin gereğidir. İnsanlığın içine düşürüldüğü manevi buhrandan, maddi yoksunluk ve ezilmişlikten kurtuluşunun tek yolu özüne ve fıtratına dönmesidir. Günümüz şartlarında bu dönüşümü en etkili ve yaygın bir şekilde yapmanın yolu da siyasetten geçmektedir. Bugün burada sizlerle bir araya gelmemizdeki sebepte çıktığımız bu yeni yolun gerekliliğini ve haklılığını anlatmaktır." dedi.
 
"Halktan olmayan kişi halka zilleti tattırır"
"Ne ileri gelenler ne de halk, kendilerinden olmayan birinin kendilerini idare etmesine razı olmaz. Zira kendilerinden olmayan kişi onlara ancak zilleti tattırır" diyen Erkul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu güzel vecize bizim için temsiliyetin gerekliliğini ve bir parti kurup siyasete girmenin haklılığının ispatıdır. Siyasete girmek gerekli midir? Fesada, haksızlığa ve gün geçtikçe artan suçlara, kısaca münker olan her ne varsa engel olabilmek, maruf olan da her ne varsa yaygınlaşmasını sağlamak, hakkı daha etkili yöntemlerle tebliğ edebilmek, mazlum ve Mustazafların hakkını arayabilmek için siyaseti bir araç olarak görmekteyiz. İnsan ve Müslüman olarak düşlediğimiz temiz toplum ve geleceği gerçekleştirebilmek için yola çıkmış olan partimizin, yanında olup çalışmalarını desteklemeliyiz."
 
Erkul`dan sonra sözü, Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Zeynep Yalçın aldı. Yalçın, Kürtçe olarak yaptığı konuşmada, yerel seçim sürecinde HÜDA PAR`lı kadınlar olarak kendilerine düşen görev ve sorumlulukları ve bu görevleri yerine getirirken dikkat edecekleri hususları dile getirdi.
 
Daha sonra sözü Hür Dava Partisi GİK Üyesi Aynur Sülün aldı. Sülün konuşmasında, ziyaret ekiplerini, ziyaretlerde dikkat edecekleri hususlar, ziyaretlerin önemi, motivasyon, ziyaret saatleri, hitap şekilleri ve verilecek mesajlar konusunda bilgilendirdi.
 
Program Muhsine İpek` in yaptığı dua ile sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir