• DOLAR 32.54
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2489.07
  • ...
Gıda sektöründe programlı teftiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-MTSO'da gerçekleştirilen 2013 Yılı Gıda Sektörü Programlı Teftişleri konulu tanıtım toplantısına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekteri Abdulkadir Dölek, Adana İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül, Proje Koordinatörü Emsal Eğer, İş Müfettişleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile firma temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Adana İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül, "Programın amacı, insan odaklı, koruyucu, önleyici modeli ile öncelikli riskleri belirleyerek kısa bir süre içerisinde bu risklerin ortadan kaldırılması ve çalışma ortamının iyileştirilmesidir. Denetimlere başlamadan önce, hangi sektörde teftiş yapacaksak, bir toplantı düzenleyerek bilgilendirme yapıyoruz, ne şekilde teftiş yapacağımız hakkında bilgi veriyoruz." dedi.

 

Program hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı Program Koordinatörü Emsal Eğer, "2013 yılı ilk yarısında metal sektöründe teftişlerimizi tamamladık. İkinci yarıda ise gıda sektöründe programlı teftişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Program; Mersin, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerini kapsıyor. Sektör Bazlı Risk Esaslı Teftiş Programımızın uygulama yöntemi iki aşamada gerçekleşmekte. Birincisi işyerindeki noksanlıkları tespit etmek, bunu işyerine bildirerek süre vermek. İkinci aşama ise ilk denetimdeki noksanlıkları kontrol etmek. Bilgilendirmeye rağmen noksanlıkları gidermeyen işyerlerine idari yaptırım uygulanmakta. Teftiş yapacağımız işyerlerini Bakanlığımız e-çalışma portalından, teftişe değer sayıda işçi çalıştıran ve tehlike riski fazla olan işyerleri arasından seçtik." ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir