• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
"Diyarbakır'ın medeniyet tasavvurundaki şifrelerinde, barış yazılıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Karpuz festivali, Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ve Vali Mustafa Cahit Kıraç ve halkın katılımıyla festival alanına kadar yapılan yürüyüşle başladı.

 

Sümer Park'ta yapılan festival de bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinde yeni bir aşamanın ve çözüm süreciyle ilgili yeni bir aşamanın arifesinde olduğunu belirterek, " Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketini vatandaşlarımızla paylaşacak. İnanıyoruz ki burada vatandaşlarımızın önemli beklentileri karşılanacak" dedi.

 

Diyarbakır'ın Ermeni'yi, Süryani'yi, Yahudi'yi, Arap'ı, Türk'ü, Kürd'ü kucaklayan bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Eker, "Diyarbakır'ın medeniyet tasavvurundaki şifrelerinde barış yazılıdır. Medeniyet tasavvurumuzun şifrelerinde bu barışın olduğunu biliyoruz. Ama bir dönem bu şifreyi kaybettik. O şifreyi kaybettiğimiz o kodları unuttuğumuz dönemlerde de birbirimize düştük " ifadelerine değindi.


Yeni çözüm süreci içerisinde yeni bir adım atıldığını söyleyen Bakan Eker, "Barışın kodlarını, şifrelerini tekrar hatırlayıp, bu toprakların hak ettiği, bu toprakların gerçekte yapısında var olan sevgiyi tekrar büyütüp, tekrar yeşertip, tekrar yayıp Dicle ile Fırat'ta bereketli hilalin kavislerinden merkezine doğru bütün Orta Doğu'ya yaymanın zamanıdır.

 

Bakan Eker'in konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ta, Diyarbakır kadim kentler denildiğinde ilk akla gelen şehir olduğunu belirterek, "Bu şehir anıldığında kültür varlıklarıyla, tarihiyle anılır. Tarım Bakanımızın bölgeye olan bakışı Türkiye'nin tarımında aldığı mesafeler ve özelde de Diyarbakır'da da yapılan çalışmalarla artık Diyarbakır bir tarih şehri, bir kültür şehri, bir edebiyat şehri olmanın yanında gelişmesini hızlı adımlarla tamamlayan bir sanayi şehri bir turizm şehri, bir hizmetler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biz bu konuda çalışmalarımızı hassasiyetli bir şekilde sürdürüyoruz. Diyarbakır karpuz festivalinin asıl amacı Diyarbakır kültürünü, insanını tanıtmaktır" şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay/Yasin Ergin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir