• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Suriyeli aile acil yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Suriye'deki savaştan kaçan yüz binlerce aile Türkiye'ye göç etti. Bu ailelerden biri dün sabah saatlerinde Gaziantep'ten karayolu ile geldiği Mersin'de harabe bir eve sığınmak zorunda kaldı.

 

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan ve içerisinde her türlü pisliğin bulunduğu metruk harabe eve annesi, eşi ve bir çocuğu ile birlikte sığınmak zorunda kalan Suriyeli Abdullah Ahmet, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlar yardım bekliyor.

 

Çekindiği için kameralara konuşmak istemeyen Abdullah Ahmet, şunları dile getirdi: "Suriye'de devam eden iç savaştan kaçmak zorunda kaldık. Halep'ten Gaziantep'e oradan da karayolu ile Mersin'e geldim. Ben, eşim, bir kızım ve annem varız. Mersin'e sabah saatlerinde geldiğimiz de kendimizi bu harabe olan eve atmak zorunda kaldık. Buranın bütün duvarları yıkık şekilde. Evin bir kısmını kendimiz temizledik ve yerleştik. Komşular bizim halimiz görünce, yıkık yerleri kapatmak için kilim verdiler. Bazı komşularımız yiyecek verdiler. Şuan halimiz bu. Evin durumu ortada." dedi.

 

Hayırseverler bize acilen yardım etsinler

Abdullah Ahmet şöyle devam etti: "Burası yıkık dökük. Burayı çevredeki insanlar tuvalet niyetine kullanmışlar. Pislikten ve kokudan burada durulmuyor. Hayırseverlerden acilen bize yardım etmelerini istiyoruz. Bizi buradan kurtarsınlar. Bize sahip çıksınlar. Allah razı olsun." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir