• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Batman'daki zehirlenmeler Bakan Avcı'ya soruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Batman'da 164 öğrencinin zehirlendiği olay ile ilgili bilgi istedi.

Ata, Batman merkez köylerinden olan Oymataş, Şeyh Çoban ve Yaylıca köylerinden kent merkezlerindeki okullara "taşımalı sistem" ile getirilen öğrencilere yemek servisi yapan firma hakkında herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığını sordu.

Ata, verdiği önergede Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:
"17 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşen ve 164 öğrencinin zehirlenmesi ile sonuçlanan olay ile ilgili bakanlığınızca başlatılan herhangi bir soruşturma bulunmakta mıdır?

Dağıttıkları kumanyadan dolayı 164 öğrencinin zehirlenmesine yol açan şirket hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Kumanya dağıtan ilgili şirketin ismi nedir? Şirket hakkında bu tür zehirlenme vakalarına benzer herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır?

Yemek şirketlerinin öğrencilere dağıttığı kumanya içerisinde bulunan yiyeceklerin mevsim koşullarına ve bireyin yaş dönemine uygun olması gerekmektedir. 17 Eylül tarihinde Batman İli'nde gerçekleşen olay göz önüne alındığında öğrencilere dağıtılmak üzere kumanya içeriği için seçilen yemeklerin sağlıksız veya mevsim koşullarına karşı dayanıksız olduğu görülmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği yemek şirketi ile ilgili daha önce gerekli kurumlar tarafından sağlık denetmeleri yapılmış mıdır? Eğer yapılmışsa bu denetlemeler hangi tarihte yapılmıştır?

Ülke genelinde öğrencilere yönelik kumanya dağıtımları yapılmaktadır. Batman İli dışında, 2002 -2014 yılları arasında Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yetkilendirilen yemek şirketlerince dağıtılan kumanyalardan zehirlenen kaç öğrenci bulunmaktadır?" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir