• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Geleneksel "Mahalli At Yarışları" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Geleneksel Mahalli At Yarışları'na Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Hasköy İlçe Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü, İl Defterdarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Muş'un Hasköy ilçesinde gerçekleşen yarışa çevre illerden de yarışmacılar katıldı. Yarışmadan önce kısa bir konuşma yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, önümüzdeki yıllarda yarışların hipodromda yapılması temennisinde bulunarak, yarışmacılara başarılar diledi.


Programın başında bir açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, at yarışlarındaki amaçlarını "Safkan Arap atı neslini ıslah etmek, atçılık sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak" olarak açıkladı.


Yapılan konuşmaların ardından yarışçılar yerlerini alarak kıyasıya mücadele etti. Koşu esnasında bir binicinin attan düşmesi korku ve heyecana neden oldu. Koşucuya ilk müdahale pist kenarında yarışmayı izleyen bayanlar tarafından yapıldı. At binicisinin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.


4 kategoride yapılan yarışlarda, Valilik kupasını Mehmet Sekin, Garnizon Komutanlığı kupasını Nimet Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kupasını Mehmet Sekin, Hasköy Kaymakamlığı kupasını da Bayram Şancı aldı.


Yarışma sonunda kupalarla birlikte birinci Etap birincisine 2 bin, ikinci etap birinciye bin 800, üçüncü ve dördüncü etapta yarışan birincilere ise bin 600 TL para ödülü verilirken, diğer yarışmacılarla birlikte toplam 11 bin 900 TL para ödülü dağıtıldı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir