• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu giderilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesini kazanarak kayıt yapan öğrencilerin yurt sorunu devam ediyor. Öğrenciler ev bulamazken yurtlarda yer kalmadı.

Öğrenci nüfusunu her geçen yıl artıran Bitlis Eren Üniversitesinde öğrenciler için yurt olmaması öğrencileri ve velilerini zor durumda bırakıyor. Özel yurtların az olduğu kiralık evlerin bulunmadığı ve bulunan evlerin kiralarının yüksek olması öğrencileri sıkıntıya sokuyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Doğru, merkezde 4 bine yakın öğrencinin bulunduğu, buna karşın bin 300 öğrenciyi barındıracak yurt olduğuna işaret etti. Rektör Doğru, özellikle özel yurtların yapılması gerektiğini savunurken, Yurtkur tarafından yeni yurtların da yapılması gerektiğini söyledi.
Rektör Doğru sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz her geçen yıl büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak Bitlis ilinin de büyümesi gerekiyor. Öğrencilerimiz üniversitemizi tercih edip geldiklerinde burada barınma sorunu yaşıyor. Yurtlarımız yeterli gelmiyor. Bu nedenle yeni yurtların yapılması gerekiyor."

Başbakan Erdoğan bizlere söz verdi
Başbakan tarafından 2011 yılında bin kişilik bir yurdun yapılması için talimat verdiğini hatırlatan Doğru, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında Bitlis'i ziyareti sırasında bin kişilik bir yurt yapılması için talimat verdi. Başbakanın verdiği sözün sonunda 2012 yılında kampus alanı içinde bin kişilik yurt yapılması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca ihalesi yapılan yurdun yer teslimini de gerçekleştirdik.
Ancak bu güne kadar farklı nedenler gösterilerek yurt yapılmadı. Bize düşen görevi layıkıyla yerine getirdik. Şimdi müteahhit firma ile TOKİ arasındaki son durumun ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak bu yıl yapılarak önümüzdeki yıl teslim edilmesini bekliyorduk. Bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı gibi, farklı talep ve isteklerde bulunuldu." diye konuştu.

Kayıt yapan öğrencilerimiz mağdur oldu
Bütün bu gelişmeleri değerlendirerek, Bitlis Eren Üniversitesini tercih edecek olan öğrencilere barınacak yer temin etme sözünü verdiklerini anımsatan Doğru "Öğrencilerimizin bizi tercih etmeleri için birçok çalışma yaptık. Tercihler açıklandıktan sonra bu yıl bin 440 öğrenci kayıt yaptırdı. Bunları barındıramıyoruz. Öğrencilerimize ve velilerine verecek cevabımız kalmadı. Bürokratik engelleri aşıp, kısır çekişmelerden uzak bir tablo çizmeliyiz. Aksi takdirde burada kaybedecek olan Bitlis olacaktır.

Birçok öğrencimiz de barınma sorunu nedeniyle kayıt yaptırmayarak geri döndü. Yeni bölümler açıyoruz. Ancak bu sorun olduğu sürece açılan bölümlere öğrenci almakta zorlanıyoruz. Tercih yapıp, buraya kayıt yapmak için gelen öğrenciler barınacak yer bulamayınca kayıtlarını yapmayarak geri dönüyorlar. Bitlis'e daha çok öğrencinin gelmesini sağlamak için mutlaka barınma sorununu ortadan kaldırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir