• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
Yanıltıcı ilan içeren kısa mesajlara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Dolandırıcıların son günlerde, yanıltıcı ilan içeren kısa mesajlarla, GSM hat sahiplerinin kredi kartı bilgilerini alarak, hesaplarından belirli miktarlarda para çektiğini belirten Erzincan Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Kredi kartı bilgilerinizi telefonda kimseyle paylaşmayın, mağdur olmayın" uyarısında bulundu.

Açıklamada "GSM hat sahibinin dikkatini çeken 'Kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız para puanlar 200 TL'ye ulaştı', 'Değerli müşterimiz hesabınızda biriken konuşma paketiniz 200 TL. / 500 dakikaya ulaşmıştır' ve buna benzer şekilde yanıltıcı içerikli SMS'ler gönderilmekte ve biriken para puanın veya dakikaların aktifleştirebilmesi için telefon numarası verilerek, arayan kişilerden sözde avantajlı paketler dâhilinde indirimli tablet bilgisayar, cep telefonu, kol saati vb. ürün satışı vadiyle kimlik ve kredi kartı bilgileri istenmektedir." denildi.

Halkın bu tip yanıltıcı içerikli SMS mesajlarıyla gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, buna benzer olaylardan mağdur olmamaları için kimlik ve kredi kartı bilgilerini telefonda veya sanal ortamda kimseyle paylaşmamaları gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Nedeni veya şekli ne olursa olsun tanımadığınız kişilere, telefonda veya sanal ortamda paylaştığınız kimlik ve kredi kartı bilgilerinizin aleyhinize kullanılabileceğini ve mağdur olabileceğinizi unutmayınız." şeklinde oldu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir