• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
İsrail`den, Mısır Cuntası İçin Yardım Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

The New York Times gazetesi işgal rejimindeki üst düzey yetkililere dayanarak verdiği haberde, İsrail`in Mısır ordusu tarafından kurdurulan yeni Mısır yönetiminin desteklenmesi için Amerika ve Avrupa’da yeni bir girişim başlatacağını duyurdu.

Gazeteye bilgi veren yetkililer, işgalci İsrail’in Washington, Paris, Londra, Berlin, Brüksel ve diğer bazı ülkelerin başkentlerindeki büyükelçi ve diplomatlarının söz konusu ülkelerin dışişleri yetkilileriyle bir araya gelerek durumu izah edeceklerini belirttiler.

Haberde ayrıca, diplomatların Avrupa ülkelerine Mısır`da askerin alternatifi olmadığını izah edecekleri dolayısıyla cuntaya destek verilmesini isteyecekleri ifade edildi.

Birkaç gün önce konuyla ilgili bir rapor hazırlayan Jerusalem Post gazetesi ise, İsrail’in Washington, Londra, Paris ve Brüksel’in yanı sıra birçok Avrupa ve dosta ülkede Mısır ordusunun göstericilere karşı aşırı güç kullanması nedeniyle yapılan kınamalara son verilmesi için diplomatik lobi çalışması yürüttüğünü yazdı.

Gazete konuyla ilgili haberinde, Abdulfettah Sisi`nin yedi hafta önce Mısır’da yaptığı darbenin ardından İsrail’in bir çok dost ülke nezdinde Mısır`daki darbenin desteklenmesi için gizli şekilde diplomatik mekik dokuduğunu kaydetti.

Gazete, İsrail’in Rabia ve Nahda meydanlarında eylem yapan halka karşı yapılanların katliam olarak adlandırılmaması ve kınayıcı açıklamalarda bulunulmaması için de ciddi çabalar ortaya koyduğunu ifade etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir