• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı Silopi`deki saldırıyı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı, Silopi İlçe Binasına düzenlenen bombalı ve molotoflu saldırıyı kınadı. HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı adına yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Burhan Aslan okudu.

Gücünü halktan alan HÜDA PAR`ın bazı çevreleri endişe ve korkuya sevk ettiğini belirten Aslan, "Türkiye`deki tüm halkların kardeşliği, barışı, maddi, manevi refahı ve gasp edilen hakların iadesini kendisine gaye edinen Hür Dava Partisi inançlı, ihlaslı ve güçlü tabanıyla şuan için 46 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış bulunmaktadır." dedi.

Hür Dava Partisinin halkın içinde Hak için halktan yana olan insanların oluşturduğu bir parti olduğunu söyleyen Aslan, kendilerinin halkın inancını paylaşıp, dilini konuşup, İslam`a uygun olan örfünü yaşatan insanlar olduklarını ifade etti.

Aslan, şu açıklamalarda bulundu: "Sözünü ettiğimiz gaye ve değerlerimiz ve gücünü Hak`tan alan tabanımız birilerini endişeye ve korkuya sevk etmiş durumda. Bahsini ettiğimiz karanlık odaklarca dün gece Şırnak`ın Silopi ilçesi parti teşkilat binamıza alçakça bir saldırı yapılmış ve yine aynı gece dindar kimliği ile tanınan Cizreli bir vatandaşın özel aracı yakılmıştır. Bu saldırıyı yapanlar özellikle Doğu ve Güneydoğu`da yüz yıldır büyük acılar yaşayan Müslüman Kürt halkımızın huzuruna düşman ve aynı zamanda iradesinden çekinen fitnecilerdir. Fitne uykudadır uyandırana Allah lanet etsin. Ağrı Hür Dava Partisi Başkanlığı olarak bölgemizin huzurunu bozmaya yönelik bu tarz tehlikeli ve kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek davranış sergileyenlere karşı tüm siyasi parti ve STK`ları duyarlı olmaya bu tarz fitne kokan eylemleri lanetlemeye davet ediyoruz." (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir