• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Vanlı marangozlar sorunlarına çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Eski Marangozlar Sitesi, yaklaşık bir yıldır yapılmayan yolları nedeniyle tozdan geçilmiyor. Dışarıda oturmanın mümkün olmadığı sitede esnaf, yoldan çıkan toz nedeniyle de iş yapamaz hale geldi.

 

Sık sık sularının da kesildiğini aktaran esnaf, yetkililere seslenerek sorunlarının çözüme kavuşturmalarını istedi.

 

Yolda çıkan toz nedeniyle kapılarını boyayamadıklarını söyleyen Köksal Güleşçe, "Yollarla ilgili büyük sıkıntımız var. Yoldan çıkan toz nedeniyle kapılara boya atamıyoruz. Dışarıda rahat oturamıyoruz. Yaklaşık bir yıldır yollarımız bu şekilde. Bu konuda esnaf olarak belediye başkan yardımcısı ile görüştük. Yapacaklarını söylediler; ama hala bu sorun giderilemedi. Bir an önce bu sorunlarımız giderilsin" dedi.

 

Su tesisatı için kalorifer boruları kullanılmış!
Sık sık sularının da kesildiğini söyleyen Güleşçe, sitenin altyapısının da çok sıradan yapıldığını söyleyerek, "Komşumuzun su patlağı vardı. Yapılmadı. Üstünü hemen kapattılar. Altyapı zaten sıfır. Altyapıya kalorifer boruları döşenmiş. Bütün site bu şekilde yapılmış. Su tesisatlarına kalorifer borusu çekilmiş, ucuzdur diye. Şu an hepsi pas tutmuş, hepsi çürümüş" ifadelerini kullandı.

 

Marangozlar Odası yönetim kurulundan Ahmet Yektaş ise, kurdukları yeni kooperatif için yetkililerden yardım talep ederek, "KOSGEB'ten alınan krediler nedeniyle birçok arkadaşımız icralık olmuş. Bunun bir an evvel ertelenmesini istiyoruz. Bunun yanında dükkânlarımızın hemen hemen hepsi depremlerde hasar almış. Bu dükkanlar başka bir depremde yıkılırsa bunun hesabını kim verecek? Artan sigorta parası nedeniyle de kimse işçi çalıştıramaz hale geldi" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir