• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
BBDH'de bin 100 taş kırma seansı uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yeni ünitelerle adını sıkça duyuran ve kısa sürede birçok ünite açan Batman Bölge Devlet Hastanesi, 6 ay önce açtığı ve hastanede hizmete soktuğu Taş Kırma Ünitesinde (ESWL) sayesinde kurulduğu günden bu yana yaklaşık bin 100 taş kırma seansı uyguladı.

 

Yakın bir zamanda Batman Bölge Devlet Hastanesinde açılan Taş Kırma Ünitesi sayesinde böbrek hastaları, Diyarbakır başta olmak üzere artık diğer illere gitmekten kurtuluyor.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, Taş Kırma Ünitesinin 3 Mart'ta hizmete girdiğini belirterek, "Bu süre içerisinde Batman ve bölgedeki hastalara yönelik ürolojik olarak böbrek yollarındaki yaklaşık bin 100 civarında taş kırma seansı hastalara uygulanmış. Taş kırmada ameliyatlık olanlar var, ilaçla tedavi olanlar var ve bir de taş kırmayla kırılabilenler var. Taşın boyut, ölçüt ve yerine göre gerekirse taş kırma ihtiyacı hissedilenlere ise taş kırma cihazıyla hastaların böbreklerinde bulunan taşları kırdırtıyoruz" dedi.

 

Daha önce hastanede halka daha iyi hizmet vermek amacıyla çok sayıda ünite açtıklarını dile getiren Tuna, "Taş Kırma Ünitesini halkın hizmetine koyduk. Bundan sonra vatandaşlarımız ne Diyarbakır'a ne de diğer illerdeki hastanelere gidecek. Bu cihazla böbrek ve böbrek yollarındaki taşları kırmak için ameliyat öncesi taşları kırmada kullanılacak. Amacımız Batman halkına hizmetin en iyisini verebilmektir" ifadelerin kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir