• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
`Andımız` bir dayatma ve tek tipleştirmedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yıllardır okullarda okutulan `Andımız`ın kaldırılmasını isteyen Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Hükümetten beklentilerinin okullarda okutulan `Andımız`ın kaldırılması olduğunu söyledi.

Son yıllarda ülkede eğitim ve demokrasi anlamında güzel gelişmelerin sağlandığını belirten Özperk, "Fakat maalesef ilkokullarda okutulan `Andımız`ın kaldırılması hep ertelendi. Eğitim Bir-Sen camiası olarak yıllardır bu `Andımız`ın kaldırılması ile ilgili taleplerimizi her türlü platformda ve toplantıda dile getiriyoruz. Hatta bu talebimizi yüksek sesle dile getirdiğimiz için de mahkemelerde yargılanmamızla beraber halen daha bu talebimizi dile getiriyoruz. Çünkü bize göre `Andımız` bir dayatma ve tek tipleştirmedir" dedi.

 Hükümet `Andımız` dayatmasını ortadan kaldırmalı
`Andımız`ın okutulmasının bir asimilasyon uygulaması olduğunu söyleyen Özperk, "Bütün modern çağdaş ülkelerde olduğu gibi veya liselerde, ortaokullarda olmadığı gibi sadece bu `Andımız` ilkokullarda okutulmaktadır. Dileğimiz, ilkokullarda da bu yanlışlığa ve dayatmaya son verilmesi ve bu `Andımız` denilen ucubeyi Hükümetin bir an önce ortadan kaldırmasıdır. Bu çerçevede de Başbakanımızın açıklayacağı pakette bu konunun da bulunmasını heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

 "Bir an önce `And` saçmalığı son bulsun"
Bir insanın kendisini bir başkasına armağan etmesinin veya bir insanın mutluluğunu bir ırka dayatmasının ilmen, dinen, ahlaken, örfen ve kanunen kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Özperk, "Bugün Almanya`da yaşayan Türk çocuklarına her sabah okullarında `ne mutlu Alman`ın` diye söyletilmeye kalkışılırsa muhtemelen kıyametler kopar. O nedenle birilerinin de bizi anlamaları için, bizim duygularımızı fark edebilmesi için bence bu anlamda bizi düşünmesi ve bir rol değişmesi lazım. Hükümetten beklentimiz bu `And` saçmalığına bir son verirler ve çocuklarımız bu dayatmadan kurtulmuş olur." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir