• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
YÖK'ten İlahiyat kararında düzeltme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - YÖK Genel Kururlu, tartışmalara neden olan ilahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarını yürürlükten kaldırma kararı aldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "İlahiyat camiasından ve kamuoyundan gelen görüşler ve öneriler üzerine Genel Kurulumuz, 15.08.2013 tarihli toplantısında alınan İlahiyat fakülteleri ile ilgili kararların yeniden görüşülmesini gündemine alarak, İlahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırılmasına karar vermiştir.
Bundan sonraki çalışmalar 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre, yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi de dikkate alınarak, yetkili kurum ve kurullar marifetiyle yürütülecektir." denildi.

15.08.2013 tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında alınan kararla, ilahiyat lisans programında sistematik kelam ve kelam tarihi dersleriyle, İslam mezhepleri tarihini tek ders haline getirmiş kredileri azaltmış, Türk İslam sanatları ve Türk dini musikisi derslerini "İslam sanatları ve dini musiki" adıyla birleştirmiş, felsefe tarihi dersini müfredattan çıkarıp, hadis, tefsir ve İslam hukuku derslerinin saatini artırmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir