• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Siverek'te iki kütüphane açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Açılış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Uslu Karahan, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, daire amirleri, STK temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

 

"Kitap olmadan, kütüphane olmadan eğitim olamaz"

Açılış konuşmasını yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, açılışını yapacakları kütüphanenin eğitimin en önemli parçalarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Kitap olmadan, kütüphane olmadan eğitim olamaz. Biz öğrencilerimize her şeyden önce kitap okumayı öğretmeliyiz. Kitaplarla bütünleştirmeyiz. Bugün biz bu programımızda dikkat ederseniz ağaçlara, merdivenlere, koridorlara hepsine kitaplar astık. Bu kitapların on katını on beş katını öğrencilerimize dağıtacağız."dedi.

 

"Okullar geleceğimizi inşa ettiğimiz yerlerdir"

Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Uslu Karahan ise konuşmasında, okulları yeniliklerle tanıştırmanın siyasi bir görev değil, kendisinin sivil bir görevi olduğuna dikkat çekerek, "Okullarımız eğitim kurumlarımız sadece çocuklarımızın diploma aldığı yerler değil, aynı zamanda okullarımız, evlatlarımız üzerinden, öğretmenlerimiz üzerinden geleceğimizi inşa ettiğimiz yerlerdir. Böyle yuvaların kalitesini geliştirmek demek, aslında geleceğimizin kalitesini geliştirmek demektir." vurgusunda bulundu.

 

"2013-2014 eğitim yılına büyük yatırımlarla gireceğiz"

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de açılışta yaptığı konuşmada, 2013-2014 eğitim-öğretim sezonuna eğitim alanında büyük yatırımlarla girdiklerine dikkat çekerek, "2013 yılında Şanlıurfa'da ihalesini yaptığımız okul sayısı 200'dür. Şuan itibari ile bu okullardaki derslik sayısı 3 bin 100'ün üzerindendir. Bu okulların toplam maliyeti 470 milyon TL'dir. Bizim paramız bereketlidir, Çünkü biz iyi niyetliyiz. Biz insanımızı seviyoruz. Biz bu çocuklarımızı seviyoruz, Biz annelerimizi seviyoruz. Biz babalarımızı seviyoruz el ele gönül gölüne bunun peşindeyiz." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından çocuklar ağaçlara asılı bulunan kitapları almak için birbirleri ile mücadele etti.

 

Zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Milletvekili Zeynep Uslu Karahan, bir süre çocuklarla sohbet etti. Kütüphanede bulunan ikinci sınıf öğrencileri ise Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Lazca şiirler okudu.

 

Mehmetçik ilköğretim okulunda açılış sonrası Vali Güvenç ve Milletvekili Zeynep Uslu Karahan Dumlupınar ilköğretim okulunda açılışı yapılacak olan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışına gitti.

 

Açılış öncesinde çiçeklerle karşılanan Güvenç ve Uslu Karahan burada bulunan kütüphaneyi de kurdele keserek hizmete açtı. (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir