• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
"Taksim'i İstanbulluların arzu ettiği hale getireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Açılış törenine Kadir Topbaş'ın yanı sıra milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Poyraz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açılış öncesi yaptığı konuşmada, Taksim'de açılan yeraltı tünelinde yaptıkları çalışmalardan bahsederek, "Geçenler, görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. En yoğun saatlerde, özellikle akşam saatlerinde 1 saatte 8 bin araç geçemezken şimdi yarım saatte 8 bin araç rahatlıkla geçer hale geldi. Taksim, daha önceki 50 bin metrekarelik alana yeni alanlar ilave edilmek suretiyle 100 bin metrekareye çıktı. Maalesef gecikmelerden dolayı bitmediği için o bölgeye gidenler altta trafiğin geçişini görünce 'üstü neden böyle' diye sorgulamaya başladılar. Hâlbuki daha bizim projemiz devam ediyor. Üzerine zemin kaplamaları, kent mobilyaları, ağaçlandırmalar yapmak suretiyle Taksim'i İstanbulluların arzu ettiği hale getireceğiz." dedi.

 

İstanbul Boğazı'nda kendilerinden önce bütün yerleşimlerin, lokantaların, evlerin atık sularının denize boşaltıldığını ifade eden Topbaş, "Yıllarca böyle geçti. Bizler boru itme metoduyla açık kazı yapamadığımız için bütün bu sahillerin tamamını kolektör almak suretiyle denizde atık suların önüne geçmeye çalıştık. Birkaç nokta var ihalelerinden dolayı sıkıntı olan, müteahhitlerinden dolayı maalesef sıkıntılı olan noktalar var. Onlarda şuan da devam ediyor. Yakın bir tarihte bir gram atık su İstanbul Boğazı'na girmeyecek. Tertemiz bir deniz haline gelecek. Artık deniz de hem balık hem de insanlarımızın istifade ettiği güzellik burada yaşanacak." diye ifade etti.

 

Topbaş, Son olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde hafriyat kamyoncularının yaptığı eyleme de değindi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile telefonla görüştüğünü ve hafriyat kamyoncularının sıkıntılarının giderileceğini söyledi. İstanbul'da hafriyat döküm alanı sıkıntısı yaşandığının altını çizen Topbaş, "Bugün Anadolu yakasındaki döküm alanının yeterli olmaması sebebiyle hafriyat kamyoncuları sıkıntısı var. Çözüm gerekli. Veysel Eroğlu Bakanımla görüştüm, sıkıntı bitti." ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir