• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
FSM beşik gibi sallandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Eylem yapan kamyoncular Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsüne aynı anda girince ilginç görüntüler ortaya çıktı. Birçoğu hafriyat yüklü yüzlerce kamyonların girmesiyle köprünün sallandığı görüldü. Köprüyü tepeden gören DHA kamerasına yansıyan görüntüler hızlandırılınca köprüdeki sallanma çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Köprü adeta beşik gibi sallanıyor.

2010 yılında düzenlenen 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu halk koşusunda vatandaşlar köprü ortasına gediği sırada köprü direklerinin sallanmaya başlaması yarışa katılanları endişelendirmişti. Köprüdeki sallanma uzun süre tartışma konusu olmuştu.

TOPBAŞ: "İNŞALLAH YENİ DÖKÜM ALANLARI GELMEK SURETİYLE BU SIKINTI YAŞANMAYACAK"

Beykoz`da toplu açılış ve temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasında kamyoncuların hafriyat döküm alanlarının kapatılığı gerekçesiyle yapılan eyleme de değindi.

İstanbul`un büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindeki olduğunu belirten Topbaş, "İstanbul`da hafriyat alanları sıkıntısı çekilmekti. Bugün Anadolu yakasındaki döküm alanlarının kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle hafriyat kamyoncuları ve onların bağlı oldukları oda tabii ki bir sıkıntı sebebiyle Gebze`den başka bu tarafta döküm alanı yok. Veya Avrupa yakasına geçecekler, uzun ve sıkıntılı bir yolculuk. Doğru.. Çözüm gerekli. Konu bize intikal etti. Sayın Veysel Eroğlu bakanımızla görüştüm talimatını verdi ve sorun bitti. İnşallah yeni döküm alanları gelmek suretiyle bu sıkıntı yaşanmayacak. Bugün İstanbul`da bir trafik sıkıntısı bu saatlerde oluştu. İnşallah bunun tekrarı olmaz. Burada özellikle hafriyat işi yapan bu işletmelerin hassasiyetini rica ediyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir