• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Kursiyerler sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Öğretmenevinde düzenlenen sertifika törenine konuşan Manisa Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, kursiyerlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.


Kurs hakkında bilgi veren Altınsoy, "Rehber öğretmen görevlendirme zorunluluğu bulunan, özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek yeterli sayıda rehber öğretmen temininde güçlüklerle karşılaşıldığından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Rehberlik Kursu' düzenlenmesi kararı almıştır. Felsefe Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Eğitim Bilimleri Fakültesi ile fakültelerin Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması ile Halk Eğitimi bölümü/anabilim dalları (lisans) mezunu olup özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine Rehber Öğretmen olarak görevlendirilecek personel için Müdürlüğümüz tarafından hizmet içi eğitim düzenlenmiştir" dedi.


Rehber öğretmen adaylarına seslenen Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Öncelikle bilmenizi isterim ki almış olduğunuz bu belge siz içini doldurursanız anlam kazanacaktır. Özel sektörde işini iyi yapan, deneyimli personele ihtiyaç duyulduğu için bu belge yalnızca bir araç anlamı taşımaktadır. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda bu belgeyi size verebilmek için gerekli çalışmayı yaptık. Bu belgenin hakkını verecek olan sizlersiniz. İnşallah almış olduğunuz bu belge işe yerleşmenizde faydalı olur" dedi.


Kurs sonunda yapılan sınavda birinci olan Ayşe Çalık, ikinci olan Oğuzhan Tuncay ve üçüncü olan Candeğer Delen, Lütfiye Oktay ve Serap Gülmez'e belgeleri Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından verildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir