• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
HES, köyün doğasını tahrip etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan ilçesi Yenidal köyüne bağlı Kavakçı mezrası ile Hazarşah çayının birleştiği alanda yapılan HES Barajı, hayvancılığı olumsuz bir şekilde etkilediği gibi köyün doğasını da tahrip ediyor. Baraj nedeniyle köye ait bağ ve bahçelerde tehlike altında kalıyor.


Bu duruma tepki gösteren Kavakçı mezrasının sakinleri, barajın hem köylerinin doğasını hem de hayvancılığın yapılmasını olumsuz etkilediğini ifade ettiler.


Barajın yapıldığı alan hayvancılığın birinci derece yapıldığı alan olduğunu söyleyen köy sakinleri, hayvancılığın yapıldığı alan ile köy arasındaki bağlantının tamamen kesildiği gibi karşı köylere de ulaşımın koptuğunu ifade ederek şunları söylediler; "Barajın yaptığı tahribattan dolayı hayvanlarımız tamamen köye hapsedilmiş durumda. Baraj nedeniyle sulama için kullanılan su tamamen kesilecek. Bu yüzden dere içerisindeki bağ ve bahçeler büyük bir tehlike altında. Aynı zamanda dere içinden yukarı su motorlarıyla sulama yapılmakta. Barajın devreye girmesi ile köy bu verimlilikten tamamen mahrum kalacaktır. Zaten köyde içme suyu zor karşılanmaktadır."


Barajın yapıldığı alanda doğa tahribatının yapıldığını kaydeden köylüler, bu duruma yetkililerin acil müdahale etmelerini veya bir çözüm bulmalarını istediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir