• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Rusya 'Suriye'ye asker gönderecek' iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MOSKOVA - Rusya, ABD'nin tehdidini önlemek için Moskova tarafından önerilen "Suriye'yi Kimyasal Silahlardan Arındırma Projesi" kapsamında Özel Kuvvetler Tugayı dâhil olmak üzere binlerce askerini Suriye'ye gönderiyor.


Rus Genelkurmay Başkanlığından edinen bilgiyi veren Rus Kommersant Gazetesi, şuanda Genelkurmay Başkanlığında Suriye'ye gönderilecek birliğinin sayısı ile ilgili çalışma yürüttüklerini bildirdi. Gazetenin verdiği bilgilere göre, Suriye'ye gönderilecek grup "Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma (NBC) uzmanları içerecektir, ama Özel Kuvvetler Tugayının da katılımının sözkonusu olduğunu yazdı.


Salı günü, Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransız meslektaşı Laurent Fabius ile gerçekleştiren toplantıdan sonra Rusya Suriye'de kimyasal silahı kaldırma ve yıkım çalışmalarının güvenliğini sağlamak için hazır olduğunu söyledi. Buna ek olarak, Rus "Kommersant" Gazetenin verdiği bilgiye göre, Rusya ve ABD heyetleri Cenevre'deki son görüşmede Suriye askeri kimyasal programına ait yerlerin güvenlik konusunu tartıştılar. Gazetenin edindiği bilgilere göre, tarafların anlaşması ile çalışma yapılacak alanın çevre güvenliğini sadece Rusya değil, ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerinden askerler sağlayacak. Tüm ülkelerin toplam katılımcı asker sayısının 10 bin  olabileceği kaydedildi. (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir