• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
"Cizre'deki olaylar huzur ortamını bozmak içindir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Kaymakamı Şenol Koca, ilçede son zamanlarda artan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısına İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Şehmuz Akdemir ve ilçedeki basın mensupları katıldı.

İlçede son zamanlarda izinsiz gösterilerde kullanılmak üzere ele geçirilen patlayıcılarla ilgili açıklama yapan Kaymakam Koca, "İlçemizde İdil Caddesi Kantar mevkiinde kullanıma hazır 26 adet, hemen ertesi gün Nur Mahallesi'nde kullanıma hazır 25 olmak üzere toplam 51 adet molotof kokleyli ve el yapımı bomba ele geçirilmiştir. Bu molotof kokleyleri ve bombaları vatandaşlarımızın işyerlerine, araçlarına, evlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile görevini yapmak üzere devriye görevi yapan polis araçlarına atılmak üzere hazırlanmıştır. Molotof ve el yapımı bombalar değişik kundaklama, mala zarar verme ve yaralanma olaylarında daha öncesinde kullanılmıştır. Bu olaylardan birkaç tanesinden örnek verecek olursak; Orhan Doğan Caddesi üzerindeki işyerlerine yapılan saldırı. Nusaybin Caddesinde bir özel markete yapılan molotoflu saldırı." dedi.

Bu olayların hepsinin iki önemli noktasının olduğunu ifade eden Kaymakam Şenol Koca, "Birincisi ülkemizde devam eden çözüm sürecinin meydana getirdiği huzur ortamını ortadan kaldırmak. İkincisi bu olayların yoğun olarak yaşandığı haftalarla bir önceki hafta veya sonraki hafta hırsızlık olaylarının, asayiş olaylarının ve diğer olaylarını karşılaştırdığımızda büyük bir artış bulunmaktadır. Bu haftalarda gerek asayiş olaylarında, gerek hırsızlık olayları ve gerek kaçakçılık olaylarında yaklaşık 2 kata yakın bir artış bulunmaktadır. Bununla birlikte bu olaylarla mücadele eden emniyet teşkilatımızı bu olayların sebebi olarak göstermek isteyenler ellerinde silahla yol kesmeye çalışmaktadır. Yaşı küçük çocuklarımızı suça sürükleyerek ahlak dışı davranışlar yaptırmak suretiyle ve mobese kameralarımıza, araçlarımıza molotof kokleyli ve diğer bomba gibi aletlerle saldırmak suretiyle kamu düzenini bozmaya çalışmaktadır." diye konuştu.

"Gaz bombaları vatandaşın evine atıp 'polis yaptı' süsü veriliyor"
İzinsiz olaylarda polis tarafından eylemcilere atılan gaz bombalarının eylemciler tarafından yerden alınarak vatandaşların evlerine atılıp 'polis yaptı' süsünü verildiğini ifade eden Kaymakam Koca, "Olaylara karışan kalabalığı dağıtmak için kullanılan gaz bombalarını vatandaşımızın evine, balkonuna, bahçesine atarak bu gazın polis tarafından masum vatandaşlarımızın evine, bahçesine atıldığı yönünde propaganda çalışması yapılmaktadır. Ayrıca içinde bulunduğumuz çözüm sürecini sıkıntıya düşürmek için yapılanmaya yönelik çalışma yapan polis memurlarımıza ateşli silah, molotof kokteyli, el bombası, el yapımı patlayıcılarla saldırılar düzenlemektedir. Bu amaçla düzenlenen saldırılara karşı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzdeki zırhlı yaya ekibi kurulmuş ve vatandaşlarımızın güvenliğini huzurunu sağlamak için çalışmalarına devam etmektedir." şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir