• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
"Kur'an-Kerim öğrenmenin yaşı yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden 75 yaşındaki Behçet Aslan, bir yıl içinde Kur'an-ı Kerim'i öğrenip bitirdiğini ve şuan çok mutlu olduğunu söyleyerek, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yaşının olmadığını ifade etti.

 

Behçet Aslan, Kur'an-ı Kerim'i okurken sanki dünyaların kendisinin olduğunu söyleyerek, Kur'an'ı okurken iliklerine kadar mutluluğu hissettiğini ve sürekli okumak istediğini dile getirdi.

 

'Hafızam zayıftı ama Allah yardım etti'
Kuran'ı Kerim'i ilerlemiş yaşına rağmen nasıl okuyup bitirdiğini kısaca anlatan Aslan, " Hacca gidip geldikten sonra Abdullah hoca diye bir arkadaş bana dedi ki, arkadaş sen camiye gidiyorsun, namaz kılıyorsun, kahveye gitmiyorsun peki niçin Kuran-ı Kerim'i okumuyorsun. Ben de dedim ki; Hocam hafızam zayıftır alışamıyorum. Hoca da bana, eğer senin merakın varsa alışırsın ve çabukta öğrenirsin, dedi"

 

Abdullah hocanın kendisiyle ilgilenmesine çok sevindiğini de dile getiren Aslan, "Abdullah hoca bana bir Elifba cüzü alarak ders vermeye başladı. Çok kısa zaman zarfında elifbayı bitirdim. Kur'an-ı Kerim'e başlayacağım zaman Abdullah hoca buradan gitti, dersim yarım kaldı" şeklinde konuştu.

 

'Tek başıma okuyarak öğrendim'
Hocasının tavsiyelerine uyduğunu ve sürekli okuduğunu sözlerine ekleyen Aslan, Kur'an-ı Kerim'i tam öğrendiğini ve her gün Kuran-ı Kerim'i okuduğunu bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendim, çok mutluyum
Küçüklüğünde çobanlık yaptığı için Kur'an-ı Kerim'i öğrenemediğini dile getiren Aslan, " Yaşım 75 oldu ve şimdi Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Bundan dolayı çok mutluyum, Kur'an Kerim'e çok alışmışım. Kur'an'ı Kerim'i öğrendikten sonra tüm malım mülküm gitse de umurumda değil, hatta üzerimdeki elbisenin olmamasına bile razıyım. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmem bana yeter" şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Aslan son olarak, gençlerin erkenden Kuran'ı Kerim'i öğrenmesini tavsiye ederek, Kur'an-ı Kerim'i okumanın lezzetini tadan birinin bir daha okumaktan vazgeçmeyeceğini ve çok huzurlu olacağını" söyledi. (M. Sait Adiyaman/Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir