• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
Makiniste Ezdiği Gencin Ailesinden Tazminat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Nürnberg-Fürth Eyalet Mahkemesi, trenin önüne atlayarak intihar eden bir kişinin ailesinin, makiniste "acı parası" ödeyebileceğine hükmetti. Mahkeme makiniste aile ile bir miktar acı parası karşılığı anlaşmasını teklif etti.

2009 yılının Ocak ayında intihar etmek için rayların üzerine atlayan bir vatandaşı çiğneyen makinist Winfried Hengesbach, iki yıldır psikolojik sorunlar yaşadığı, uyuyamadığı ve tren sürerken raylar üzerinde her gördüğü nesneyi insan zannetme korkusu yaşadığı gerekçesiyle intihar eden kişinin ailesinden acı parası talep etti.

Rayların üzerine atlayan genç vatandaşı geç fark eden makinistin, mahkemede 15 bin Euro acı parası talep ettiği, fakat davaya bakan hakimleri, bu miktarın çok fazla olduğu gerekçesiyle tarafların daha düşük bir miktarda anlaşmalarını önerdi. Tarafların avukatlarının 3 bin ila 5 bin Euro arasında anlaşmaları bekleniyor.

Şimdiye kadar Almanya`da bu konuda herhangi bir mahkeme kararı olmadığı gerekçesiyle sorun şimdilik bu şekilde sonuçlandı. Tarafların avukatlarının ödenecek miktar konusunda anlaşamamaları durumunda yeni bir davanın başlayacağı ve davanın sonucunun ne olacağı tahmin edilemiyor.

Alman Milli Takımının kalecisi Robert Enke de 2009 yılında deprasyonda olduğu gerekçesiyle bir trenin önüne atlayarak intihar etmişti. Almanya`da her gün üç insanın bu şekilde hayatına son verdiği tahmin ediliyor. İntihar etmek isteyenlerin bu yola başvurmaması için Alman Demiryolları bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir