• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Mersin`de BDP boykotuna boykot
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - BDP`nin bir haftalık okul boykotu Mersin`de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde tutmadı.
 
2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte BDP ve paralelindeki kurumların başlattığı, DTK ve KCK`nin desteklediği okulları boykot etme çağrısı yapıldı. Tehdit, baskı ve dayatma ile Kürt halkını sindirmek isteyenlere karşı halk prim vermeyerek çocuklarıyla birlikte okulların yolunu tuttu.
 
Mersin`de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Hatice Uluğ İlkokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu`nda da boykot tutmadı. Diğer senelere oranla öğrencilerin okullarına daha yoğun bir şekilde rağbet ettiği gözlendi.
 
Konu hakkında görüştüğümüz Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan şu açıklamalarda bulundu: "BDP`nin okulları boykot etme kararı Kürt`lerin yoğun olarak yaşadığı, okul mevcudunun büyük çoğu Kürt çocuklarından oluşan okulumuza rağbet, geçen seneye oranla daha çok arttı. Ertuğrul Gazi Ortaokulu`ndan Anadolu liselerine 60`ın üzerinde öğrenci yerleştirdik. Öğrenci yerleştirdiğimiz okullar ise Mersin`de ve Türkiye`de derece yapmış okullar. Çocuklar okullarına düzenli bir şekilde geliyorlar. Kimsenin çocukları okuldan soğutmaya ve uzaklaştırmaya hakkı yok. Bize düşen çocuklarımıza okullarını sevdirmektir." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir