• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül, BM`de konuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu`nun 68. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere ABD`ye gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden yapılan açıklamada, BM Genel Kurulu`nun 68. Genel Kurulu genel görüşmelerinin, 24 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada, Gül`ün BM 68. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 20 Eylül 2013 tarihinde New York’a hareket edeceği kaydedildi.

Türkiye`nin, Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da yeraldığı bir heyetle temsil edileceği 68. BM Genel Kurulu genel görüşmeleri öncesinde 23 Eylül 2013 tarihinde “Engelliler için Binyıl Kalkınma Hedefleri ve Uluslararası Alanda Kabul Edilen Diğer Kalkınma Hedeflerinin Uygulanması” konulu üst düzeyli bir etkinlik düzenlenecek. Türkiye`yi bu etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin temsil edecek.

Genel Kurul çalışmaları kapsamında, geçen yıl Rio de Janerio’da düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nın sonuçları doğrultusunda kurulan "Sürdürülebilir Kalkınma Konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum", ilk kez 24 Eylül Salı günü toplanacak.

BM Genel Kurulu’na, Brezilya ve ABD Devlet Başkanları’nın ardından üçüncü sırada Cumhurbaşkanı Gül hitap edecek.

Gül, New York’ta çok sayıda Devlet ve Hükümet Başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

İş dünyası temsilcileri ile biraraya da gelecek olan Gül, önde gelen medya kuruluşlarına mülakatlar verecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir