• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Maganda Cinayeti `Kasten Öldürme` Sayıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in Foça ilçesine bağlı Yeni Foça beldesinde, 2003 yılında bebek arabasında uyuduğu sırada bir magandanın silahından çıkan kurşunun sekmesiyle hayatını kaybeden 2,5 yaşındaki Alistair`in davasında Yargıtay, emsal olabilecek bir karar verdi.

Sanık Daimi Akyüz`e, kasten adam öldürme suçundan verilen 36 yıl hapis cezası onandı. Öldürülen torununun davasına avukat eşi,le birlikte katılan Av. Tuncer Eşsizhan, "Bu kararı, maganda kurşunuyla yaşamını yitirenlerin yakınlarına da gönderdik. Silahsızlanmaya karşı verdiğimiz mücadelede tam anlamıyla sonuca ulaşamadık. Yargıtay`ın onayladığı emsal karar, umarım magandaları caydırır." dedi.

Söz konusu olayda İskoç David Grimason ve eşi Özlem Grimason, 2,5 yaşındaki oğulları Alistair`le birlikte önce Karşıyaka ilçesinde oturan dede Eşsizhan`ı ziyaret etti. Ardından Yeni Foça`ya tatile giden Grimason çifti, çocuklarıyla birlikte kafeteryada otururken silahlı kavga çıktı. Bu sırada Daimi Akyüz`ün tabancasından çıkan kurşun, Ali Bektaş`ı öldürdü. Seken kurşunlardan biri de bebek arabasında uyuyan Alistair`in ölümüne sebep oldu. Aynı kavgada iki kişiyi yaralayan Akyüz hakkında, ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Tutuklu yargılanan Akyüz`ün avukatları olayın kaza olduğunu iddia etti. Duruşmalara kızının ve damadının avukatı olarak katılan dede Tuncer Eşsizhan ise sanığın kasten adam öldürmek suçundan yargılanmasını istedi.

AİLE İSKOÇYA`DAN HER DURUŞMAYA GELDİ

Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaları, İskoçya`dan gelen Özlem Grimason ve David John Grimason da takip etti. Ailenin vekilliğini ise minik Alistair`in dedesi Eşsizhan ile birlikte 10 gönüllü avukat yürüttü. Sanık Daimi Akyüz, mahkemedeki savunmasında, "Bilerek kimseyi öldürmedim. Elimi tutmasalardı, bu kadar kişi vurulmayacaktı. Tek suçum silahımı çıkarmak oldu. Çok pişmanım." demişti. Av. Eşsizhan ise olayın kaza değil, kasıtlı adam öldürme olduğunu söylemişti. Tarafları ve şahitleri dinleyen mahkeme heyeti, aynı olayda Ali Bektaş`ı öldürmekten 28, Alistair`i öldürmekten 30 yıl olmak üzere sanık Akyüz`e 58 yıl hapis cezası vermişti. Ardından bunu üst sınır olan 36 yıla çevirmiş, cezayı çok bulan sanık avukatları ise temyiz için Yargıtay`a başvurmuştu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynı şekilde onadı. Maganda kurşunuyla yaşamını yitirenlerle ilgili davalara da emsal teşkil edecek kararla yargının üzerine düşen görevi yaptığını belirten Tuncer Eşsizhan, "Bu kararı, benzeri şekilde mağdur olan ailelere gönderiyoruz. Ailelere acı yaşatan diğer magandalara da uygulanır." dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir