• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Erdoğan`dan Sarkisyan`a Sert Çıkış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`in resmi davetlisi olarak gittiği Bakü`de Sarkisyan`a sert çıktı ve bir an önce özür dilemesini istedi.

Erdoğan, daha sonra Aliyev ile 2 saat süren baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından liderler, heyetler arası görüşmeye geçti. Heyetler arası görüşme öncesinde konuşan Aliyev, Başbakan Erdoğan`a "Ülkemize hoş geldiniz" dedi. Aliyev konuşmasında, üçüncü kez üst üste seçim zaferi kazanmasından dolayı Başbakan Erdoğan`ı tebrik etti.

Erdoğan, ``Baş başa görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdik. Askeri, ticari, ekonomik, sosyal kültürel konular görüştük. Bölgesel sorunları değerlendirme imkanı oldu. Geleceğe dönük ne gibi adımlar atabiliriz bunları ele alma imkanı oldu. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey çok önemli. Bunun ilk toplantısını bizde yapmak için de heyecanla o günü bekliyoruz`` dedi.

Görüşmeler daha sonra basına kapalı olarak devam etti. İki lider daha sonra ortak basın toplantısında objektiflerin karşısına geçecek.

Basın toplantısında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın sözlerine de değinen Erdoğan,``Bu bir devlet adamlığına veya bir cumuhurbaşkanına yakışan bir ifade, bir yaklaşım tarzı değildir. Gelecek kuşakları, yeni nesilleri kin ve nefretle donatmak devlet adamlığına yakışmaz. Burada Sarkisyan`ın yaptığı bir tahriktir, kin ve nefretle kendi gençliğini, donatma gayretidir. Dolayısıyla Ermenistan gençliğinin geleceği ne olacaktır? Bu gidişle karanlık olacaktır. Böyle bir devlet adamlığı, böyle bir diplomasi olmaz, Sarkisyan burada çok ciddi yanlış yapmıştır, tarihi bir yanlışın altını kendisi bizzat çizerek tescillemiştir, özür dilemesi lazım ve bu yanlışından dönmesi lazım. Şu anda Yukarı Karabağ`da bir işgal vardır ve işgalci olanlar bellidir. Bunu zaten bizler söylemiyoruz bunu BM de söylüyor`` ded

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir