• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

KONYA-Kırsal alanlarda kalkınmanın sağlanması amacıyla geliştirilen KÖYDES Projesi'ne 2013 yılı için yeni ödenek eklendi. 5 milyon TL'lik ek ödenek ile Konya'da 31 ilçenin içme ve sulama suları projeleri ile köy yolları ve ortak alımları yapılacak

Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK 9 Eylül'de aldığı karar ile Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında 81 ile dağıtılmak, kullandırılmak ve izlenmek üzere 2013 yılı ek ödeneği çıkarıldı. İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılan 5 milyon TL'lik ödenek ile birlikte Konya'nın 2013 yılı KÖYDES ödeneği toplam 13 milyon 582 bin TL'ye yükseldi.

Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında 31 ilçe kaymakamı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz'dan oluşan İl Tahsisat Komisyonu, ek ödeneğin harcanmasının planlanması amacıyla İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkların ilçelerdeki içme suları, kilitli parke taşı ve malzeme alımını kapsayan köy yolları yapımı, sulama ve ortak alım proje teklifleri değerlendirilerek, bütçelendirildi.

Değerlendirme sonunda alınan ortak karar ile 5 milyon TL'lik ek ödenek; kilitli parke taşı yapımı ağırlıklı olmak üzere köy yollarına 3 milyon 820 bin TL, içme sularına 1 milyon 140 bin TL ve kanalizasyon yapımına 40 bin TL olmak üzere ilçelere tahsis edildi. Ek ödenek ile 109 adet köy yolu projesi, 17 adet içme suyu projesi 1 adet de kanalizasyon (foseptik) işi yapılacak.(İlyas Yavuz - İLKHA)