• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Yapımı devam eden cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çamlıtepe Mahallesi 117. Cadde 4050 Sokakta mahalle sakinlerinin imkânlarıyla yapımına başlanan Mevlüd Camii ve taziye evi, hayırseverlerin ve yetkililerin katkılarını bekliyor.

 

Çamlıtepe Mahallesi sakinleri tarafından 600 metrekare üzerinde yapılan 3 katlı cami ve taziye evinin maliyeti yaklaşık bir milyon TL'dir.

 

20 yıldan fazladır mahallelerinde caminin olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, caminin olmamasından dolayı kendilerine çok uzak olan Aydınkonak (Korıké) köyü ile Yavuzselim Mahallesindeki camilere gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

Yapımına başladıkları camileri için Batman valisinden ve hayırseverlerden yardım bekleyen mahalle sakinlerinden M.Sedik Okan, "Mahallemizde yeni bir cami ve taziye evi yapıyoruz. Yapacağımız cami ve taziye evine yaklaşık bir milyon TL gibi bir para harcanacak. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. İhtiyacımız olan demir, çimento gibi yardımlar hayırseverler bize yapabilirler" dedi.

 

Kendileri de artık oturdukları mahallelerindeki camiye gitmek için cami yapma girişimine girdiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Nazi İrgi ise, "Artık mahallemizden uzak camilere gitmek istemiyoruz. Bizler de kendi oturduğumuz yerdeki camiye gitmek amacıyla mahalleli olarak cami yapma girişiminde bulunduk. Yalnız yaptığımız cami ve taziye evinin maliyeti çok yüksektir. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz" ifadelerini kulandı.

 

Yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlar da, 0 532 322 0839 Ahmet Kofan'a ait numarayı arayarak yardımlarını ulaştırabilirler. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir