• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
İstanbul'da kurban fiyatları beli olmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kurban Bayramında Arefe günü 14 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 15 Ekim Salı günü başlayacak, 18 Ekim Cuma günü ise sona erecek. 15 Ekim 2013'de idrak edilecek olan Kurban Bayramı için kurbanlık fiyatları da belirlenmeye başladı.

 

Kurbanlık hayvan üreticicileri ve besiciler, kurbanlık fiyatlarının geçen yılla aynı olacağını kurbanlık fiyatlarına zam gelmeyeceğinin altını çizdiler.

 

Et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10 artmasına rağmen, canlı hayvan fiyatlarının yerinde saydığı yönünde görüş bildiren et üreticileri, "Geçtiğimiz yıl canlı dananın kilosu 12-14 lira aralığındaydı. Bu Kurban Bayramı'nda da ithal hayvan getirilip getirilmemesi konusunda endişe yaşanıyor. İç pazarda çok fazla yetişkin hayvan var. İthalatın yapılması durumunda fiyatlar daha aşağı düşecek. O yüzden fiyatlar hususunun, pazarların kurulmasının ardından belli olması bekleniyor." şeklinde konuştular.

 

Buna göre İstanbul'da büyükbaş hayvanların 4 bin 500 ile 9 bin lira arasında, küçükbaş hayvanların ise 600 ile 650 lira arasında olması bekleniyor. (Cihat Sönmez - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir