• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Öcalan, Fethullah Gülen`e Mesaj Göndermiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, Fethullah Gülen`i eleştirdi çözüm sürecini sabote etmekle suçladı. Ellerinde bulunan belgelerde, Türkiye`deki bazı tutuklamalar ve mahkumiyetlerin arkasında bu hareketin bulunduğunu iddia eden Bayık, cemaatle bazı temaslarının bulunduğunu Öcalan`ın da uzlaşma için mesaj gönderdiğini söyledi.

İMC Televizyonu`nda "çözüm süreciyle" ilgili soruları cevaplayan PKK`lı Bayık, cemaati çözüm sürecini sabote etmekle suçladı. Kamuoyunda, çözüm süreciyle ilgili Fethullah Gülen`e ilişkin bazı iddiaların yer aldığını söyleyen Bayık, cemaatin çözümden yana olmadığını ileri sürdü. Bu konuda ellerinde bazı bilgilerin bulunduğunu da söyleyen Bayık, Gülen`in PKK`nın ezilmesinden yana olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Pratikte de bizim karşılaştığımız bazı belgeler var. Onlara yakın kesimlerin açıklamaları, köşe yazıları var. Bir çok konuda çözümden taraftarı olmadığı görülmektedir. PKK`nın ezilmesini istediği ortadır."

"GÜLEN PKK`YA NEDEN KARŞI?"

Fethullah Gülen`in çözümden yana olmamasının kendisine göre iki önemli nedeni bulunduğunu söyleyen Bayık, cemaatin uluslararası örgütlerle işbirliğinde olduğunu iddia etti. Bayık şunları söyledi:

"Bana göre iki nedeni olabilir. Gülen cemaati söylemde Müslüman pratikte bunu esas almayan bir hareket. Ekonomik ve siyasal anlamda İslamı kullanıyor. İkincisi ise Gülen hareketinin geçmişidir. Sovyetler döneminde yapılanlar var. Antikominist hareketi destekleyen bir hareketttir. Dolayısıyla öteden beri Sovyet düşmanlığı, sosyalizm düşmanlığı yapan bir geçmişi var. 12 eylülü destekleyen bir yaklaşımı var. Yani tüm darbelerin arkasında duran bir yapısı var. Uluslararası bazı güçlerle hareket eden bir hareket. Böyle bir düşüncenin çözüm sürecine yaklaşması mümkün değildir. Çözümden yana gözüküp, çözümü engelliyorlarsa bundan hem Müslümanlığı esas almadıkları hem de uluslararası kapitalist sistemle bağlantılı olmalarına bağlıyorum."

"ELİMİZDE BELGELER VAR"

Çözüm sürecinin sabote edilmesiyle ilgili ellerinde çeşitli belgelerin bulunduğunu söyleyen Bayık, kendisine güvenen gazetecilere bu belgeleri vereceklerini duyurduklarını ancak kimsenin buna cesaret edemediğini ileri sürdü. Bayık, çözüm sürecindeki bazı tutuklamaların arkasında da cemaatin bulunduğunu iddia etti. İşte Bayık`ın o sözleri:

"Bizim elimizde bazı belgeler var. Kendisine güvenen gazeteci varsa bu belgeleri verebileceği açıklandı. Bu belgeleri kimse alamadı. Gülen cemaatin Kürdistan`da hareketimizi yönelik, demokratik siyasete yönelik toplantıları var. O toplantılarda alınan kararlar ve gerçekleştirdikleri pratikler var. Gözüküyor ki bazı tutuklamalar onların iradesinde gerçekleşiyor. Çözüm isteyen bir güç tam da çözüm döneminde bunu sabote edecek tutumlara girmemeleri gerekiyor. Tam bu sırada tutuklamalamar gerçekleşiyor. "

"ÖCALAN MESAJ GÖNDERDİ"

Sorunların çözülmesi için taraflar arasında bazı görüşmelerin olduğunu ve cemaatle sorunları çözmek istediklerini anlatan Bayık, üstü kapalı tehdit etti. "Bize kim karşı durur ve mücadele ederse, savunma hakkımızı kullanırız" diye konuşan Bayık, "Cemaatle mücade edecek misiniz" sorusuna ise bu konuda ayrım yapmayacaklarını kaydetti. Bayık, cemaatle sorunların çözülmesi için Öcalan`ın da Gülen`e mesaj gönderdiğini söyledi.

Gülen grubunun Rojova`da bazı silahlı grupları Türkiye ile birlikte destek verdiğini de iddia eden Bayık, savaşanlara yine aynı gruplar tarafından para dağıtıldığını ileri sürdü. İşte Bayık`ın o ilginç sözleri;

"Rojova`da mücadele eden örgütler, basına açıklama yapıyorsa bunu ciddiye almak gerekiyor. Yoksa neden asılsız şeyleri basına sunsunlar ki. Bu onların bilgileridir bişey diyemem. Bizim aldığımız bilgilere bu savaşı Türkiye hükümetinin finanse ettiğidir. Fethullah Gülen`in bu savaşın içerisinde yer aldığını düşünüyoruz. Bizzat, onların kurumlarının çeşitli ülkelerden gelenlere, 5 bin dolar maaş verdiği konusunda bilgiler var. Bunlar basına yansıyon hususlardır. İstanbul`a getirdikleri, her türlü desteğin verildiği hatta onların örgütlenmesine kadar bu savaşı yürüttükleridir. Zaten öyle olmasa bunlar savaşı yürütümezler böyle bir güçleri yok.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir