• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
El-Hatib ve Ebu Şeyha`ya Mescid-i Aksa`dan Uzaklaştırma Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri bugün (18 Eylül Çarşamba) ikindi saatlerinde 1948`de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket`in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib ile hareketin Kudüs ve Mescid-i Aksa danışmanı Şeyh Ali Ebu Şeyha`yı şartlı olarak serbest bıraktı.

Şeyh Kemal El-Hatib ve Şeyh Ali Ebu Şeyha, dün akşam işgal güçleri tarafından Mescid-i Aksa`da karmaşa çıkarma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

İsrail Polisi kaynakları, İsrailli yargıcın bugün mahkemeye çıkarılan Şeyh Kemal El-Hatib ve Şeyh Ali Ebu Şeyha hakkında Azınlıklar Şubesi müfettişlerinin talebine kulak vererek İslami Hareket`in her iki liderinin bu ayın sonuna kadar Mescid-i Aksa`dan uzaklaştırılmasına ve her birinin 5 bin şikel kefalet ödemesine karar verdiğini bildirdi.

İşgal güçleri, Şeyh Kemal El-Hatib ve Şeyh Ali Ebu Şeyha`yı Mescid-i Aksa`da düzeni bozmaya ve izinsiz gösteriye davet ile suçlamıştı.

İslami Hareket sözcüsü Avukat Zahi Nuceydat, Şeyh Kemal El-Hatib ve Şeyh Ali Ebu Şeyha`ya yöneltilen suçlamanın asılsız olduğunu ifade ederek, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa`yı kimsenin savunmamasını istediğini ve bu nedenle Mescid-i Aksa`yı savunan herkese aynı suçlamaların yöneltileceğini söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir