• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
İETT ücret tarifesiyle ilgili çalışma başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul`da günde 3,5 milyon yolcu taşıyan İETT, toplu ulaşım araçlarındaki kaliteyi artırmak amacıyla yeni bir uygulamaya başladı.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, "Ben dahil bütün genel müdür yardımcıları, daire başkanları, 2 ayda bir, bir hafta boyunca özel araçlarımızı bırakıp toplu ulaşım araçlarına biniyoruz" dedi. Bunun 170 denetçi anlamına geldiğini dile getiren Baraçlı, 850 memur için de yine bir hafta süreyle servisleri iptal ettiklerini ifade ederek, sosyal medyadan şikâyet gelmeden, sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Günde 750 bin kişi metrobüse biniyor
750 bin kişinin her gün metrobüse bindiğini dile getiren Baraçlı, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan ciddi kalabalığı önlemek için bazı önlemler düşündüklerini, ancak uygulayamadıklarını belirtti. Öncelikle sabahları `pik` saatlerden sonraki zaman diliminde fiyatları düşürerek işe gitmeyenlerin geç saatlerde çıkmasını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Baraçlı, şöyle devam etti: "Biz bunu düşünürken, `Sen emekçiden daha çok ücret alacaksın, eğlenenlerden daha az. Bu nasıl sosyal devlet anlayışı` diyenler oldu. Mesailerin başlama saatleri değiştirilebilir. Mesela Almanya`da 6`da, 7`de, 8`de başlayan işler var. Ama tabii bu bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Şu anda yine ücret tarifesiyle ilgili bazı çalışmalarımız var. Ya da bölmeleri artırıp boşta gezen araç sayısını en aza indireceğiz" dedi.
 
İstanbul kart sayısı 6 milyonu geçti
Şu anda 6 milyonu aşkın İstanbul Kart olduğunu belirten Baraçlı, yaz aylarında kullanımın yüzde 20 düştüğünü söyledi. Her hattın maliyetleri karşılamadığını ifade eden Baraçlı, 5 liranın üzerine çıkan benzinin önümüzdeki aylardan itibaren toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısını artıracağını ifade etti. (Cihat Sönmez - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir