• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Görme Engelli Vatandaşı Darp Etti ve Kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Pazarlarda seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan görme engelli Müslüm Bozan(28)ve beraberindeki yeğeni H.B(13) Yazgan sokağın girişindeki simitçiye simit getiren 26 VN 867 plakalı kırmızı motosikletli simit dağıtıcısı tarafından yaklaşık olarak 17.15 saatlerinde darp edildi. Görme engelli Bozan’ın ve çevredeki vatandaşların polise verdiği ifadeye göre yeğeni ile arasında konuştuğu bir konuyu kendisine laf atıldığını iddia ederek üzerine alan simit dağıtıcısı görme engelli Bozan’a ve küçük yeğenine sert şekilde yumruklar savurarak darp ederek aracıyla hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaklaşık olarak bir, bir buçuk dakika darp edildiğini belirten Bozan “ Ne Pazar esnafı, ne de herhangi birisi yardımıma geldi. Kimse ‘Dur arkadaş ne yapıyorsun’ demedi.” dedi. 



Hiç kimsenin müdahale etmediği olayı mahallede ikamet eden sorumluluk sahibi bir genç ayırdı. Polisin şikâyetçi olup olmayacağını sorduğu Görme Engelli Bozan, “Ben bu halimle mahkemeye falan gidemem. Eğer mahkemeye çağırmayacaklarsa şikâyetçiyim. Ama çağırırlarsa gidemem, gelemem. Hem ben karnımı zor doyuruyorum birde avukat falan para ister, nerden bulayım o kadar parayı.” diyerek şikâyetçi olmadığını belirtti.

Bozan’ın şikâyetçi olmaması üzerine polisler plakası belirlenen kaçak motosiklet sürücüsüne trafiğin akışını ve işleyişini tehlikeye attığı gerekçesi ile ceza yazdılar. Alnında darbeye bağlı çizik ve  sıyrıklar olduğu gözlemlenen görme engelli Bozan, polislerin hastaneye gitme teklifini de geri çevirerek, işlemlerin tamamlanmasının ardından yeğeni ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.



Bazı vurdumduymaz esnaf ve vatandaşların görme engelli Müslüm Bozan darp edilirken olaya hiçbir şekilde tepki göstermemeleri ve yardımcı olmamaları da pes dedirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir