• DOLAR 32.504
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2476.359
  • ...
Mersin'de Anaokulu açılışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Akdeniz Dikilitaş İlkokulu'nun bahçesine inşa edilen Anaokulu açılış törenine Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz katıldı.

 

Açılışta konuşma yapan Vali Yardımcısı Karabiber, "Bilgi çağı, teknoloji çağı olarak adlandırılmakta olan bu çağda, uluslar birbirleriyle kıyasıya bir rekabet, yarış ve mücadele içerisindeler. Bu yarıştan kopan milletler ne yazık ki dünyada söz sahibi olamamakta ve dünyada hak ettiği yeri alamamaktadır." dedi.

 

Gül, "Eğitimde kalite Mersin'e 2012'de 5 yaş grubunda birincilik, 2013 yılında da üçüncülük getirmiştir. Diğer yaş gruplarında da sürekli ilk üçte yer alan Mersin, 2011-2013 yılları arasında Büyükşehir sıralamasında Türkiye birinciliğini üstlenmiştir. Gelecek inşa eden toplumlar okul öncesi eğitime çok değer vermektedir. Güçlü bir Türkiye imajı, güçlü bir eğitimle sağlanır." diye kaydetti.

 

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz ise, vakıflarının temel çalışma alanının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan üniversite öğrencilerine burs programı ve kişisel gelişim eğitimlerine katkıda bulunarak liderlik eğitimi vermek olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz kurdeleyi keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir