• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
"Irkı yücelten eğitim sisteminden vazgeçilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Bugün burada ilköğretimin ve ortaöğretimin yeni yılının başlangıcında, yıllardır devam eden, bir başkalaştırma ve asimilasyon projesi olarak gerçekleştirilen andımız ile ilgili fikirlerimizi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Buradan yetkililere sesleniyoruz bu dayatmaya derhal son verilmelidir." dedi.

 

Orduya ucuz asker yetiştirme anlayışından vazgeçilmelidir

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Beyhan, "Avrupa'nın faşist yönetimlerinden etkilenen dönemin Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip tarafından 1932'de yazılan 1972, 1997 yıllarında revize edilen ve hala milyonlarca çocuğa her sabah okul kapısında ırkçı, şoven bir ant, yemin ettiren bir okul düzeniyle muhatabız" diyerek başladığı açıklamada, talim ve terbiye meselesinin esasının kişi ve ulus kültü oldukça, bireysel ve toplumsal yabancılaşmanın hızla artacağını vurguladı.

 

Ramazan Beyhan konuşmasına şöyle devam etti: "Devlete makbul vatandaş, resmi ideolojiye sadık kul ve orduya ucuz asker yetiştirmek üzere temellendirilen eğitim öğretim anlayışına son verilmelidir. Daha adım atar atmaz açıkça ırkçı, ayrımcı ve askerî formatta düzenlenmiş ulusal ant içme törenlerine zorlanan çocuklarımızın muhatap olduğu zulmün sürdürülmesine daha ne kadar müsaade edilecektir?"

 

Eğitim sistemi baştan aşağıya yenilenmelidir

Tek başına ant konusunun bile Hükümetin 'barış ve çözüm süreci' söylemini boşa çıkartmaya yeter bir yanlış olduğunu ifade eden Beyhan, "Açık bir biçimde ırkı, etnik kimliği yücelten, farklı kimlikleri asimile etme zihniyetini yansıtan ve her sabah milyonlarca çocuğu yalan söylemeye zorlayan bir tutumu sürdürerek inandırıcı olunamaz! Bizler Mazlum Der olarak, militarist, seküler ideolojik eğitim anlayışına ve eğitimde merkeziyetçi, tek tipçi yaklaşımlara karşı çıkmanın hukuki, ahlaki ve insani bir hak ve sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Eğitim alanında süregelen ulusçu, militarist, laik, dayatmacı anlayışın terk edilmesi ve resmi ideolojik kalıpların esareti altında tutulan beyinlerin özgürleştirilmesi için eğitim sisteminin baştan aşağıya yenilenmesi ve sivilleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir