• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
28 Şubat davasında sanıklardan bilgisayar talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 13. duruşması sona erdi. 28 Şubat döneminin Ankara Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız davaya müdahil oldu.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 13. duruşması iddianamenin okunması ile devam ediyor. 28 Şubat döneminin eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız müdahil oldu.

Tutuklu sanıklardan Hüsnü Dağ cezaevinde tam gün kullanmak için mahkemeden bilgisayar kullanmasına yönelik talepte bulundu. Mahkeme heyeti bu talebin mahkeme ile ilgili olmadığını ve talebin cezaevi yönetimi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bazı müştekilerin avukatı Emrullah Bayter, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün tutuklanması için talepte bulundu. Mahkeme, Bayter tarafından verilen dilekçeyi önceden benzer beyanlarda bulunulduğu ve Gürüz’ün tutuklanmasını gerektirecek bir durum oluşmadığı için reddetti.

28 Şubat davasında bin 309 sayfalık iddianamede 1076. sayfaya kadar gelindi. İddianamenin okunmasına yarın kalınan yerden devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir