• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında sosyal, ekonomik ve çevresel konularda sorumlulukların yerine getirilmesine imkan sağlamak ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla lisansüstü ve akademik çalışma yapan kişi ve kurumlara verilmek üzere planlanan sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu.

 

İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen ödül Töreninde 8 kategoride ödül alan isimler açıklandı.

 

En kapsamlı sosyal sorumluluk projesi

Açılışta söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Sürdürülebilir ekonomik gelişme, toplumsal refah ve dünyayı daha yaşanabilir kılmak için Akkanat ailesi ve Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Akkanat ile yaklaşık bir yıl önce bu proje için uzun soluklu bir yola çıktık ve bugün verilecek ödüllerle bunun meyvelerini alıyor olmak gerçekten çok heyecan verici. Umuyorum ki bu proje, içinde yaşadığımız dünyada sorumlu olduğumuz değerlere karşı bir nebze de olsa farkındalık yaratır. İçinde bulunduğumuz dünyayı daha müreffeh kılmak, aslında hepimizin sorumluluğundadır. Bunun için üniversite olarak pek çok projeyi hayata geçirdik. Bunlar içinde belki de en kapsamlısı Hayırsever İşadamı Sayın Ali Akkanat ile ortaklaşa yürüttüğümüz Selçuk Üniversitesi-Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri Projesidir." dedi.

 

Akkanat'tan teşekkür

Ödüle layık görülen katılımcılara çalışmalarında verdikleri emekler nedeniyle teşekkür eden Ali Akkanat ise, "Mevlana'nın 'Bağlılık ve sevgiden bir eser olsun diye dostlar birbirine hediye verirler. O hediyeler bağlılığın ve sevginin şahitleridir. Onlarda samimiyet ve beraberlik gizlidir' sözlerinden hareketle ödül sahiplerinin aldıkları ödülleri, sosyal sorumluluk alanında yaptıkları paha biçilmez katkının nacizane bir hediyesi olarak görmelerini istiyorum. Çünkü yıllardır yaptığımız faaliyetler bize bu işlerin ne kadar meşakkatli olduğunu ve özveri istediğini ve bunu yaparken de karşılıksız fedakârlık gerektirdiğini gösterdi. İsteğimiz yalnızca bu konuda fedakârlık gösterenlerin toplum tarafından fark edilmesi ve başkalarına örnek olmasıdır." ifadelerini kullandı.

 

Dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. İbrahim Ercan ile oluşan seçici kurul üyeleri, 'Bilimsel Çalışma' ve 'Sosyal/Kurumsal' olmak üzere iki kategoride verilen ödüllerin sahiplerini belirledi. Protokol üyeleri ödül almaya hak kazananları ödüllerini takdim etti.

 

Buna göre, Bilimsel Katgeori'de

 

'Değer Yargılarının Harici ve Anonim Kurum İçi İhbar Yolu Tercihine Etkisi' başlıklı çalışmasıyla Doç. Dr. Dilek Zamantılı Nayır birincilik ödülü,

 

'Öğrenme bozukluğu olan Çocuklar İçin Bir Metin-Görsel ve İşitsel Konuşma Sentezleyicinin Geliştirilmesi'adlı çalışmasıyla Yrd. Doç. Dr. Engin Mendi üçüncülük ödülü,

 

İkinciliğe layık eserin bulunamadığı yarışmada Mansieyon ödülünü ise 'Bir Kalite Ödülleri Aracı Olarak Kobilere Yönelik Sosyal Sorumluluk' çalışmasıyla Semra Nalçacı Aşçıgil aldı.

 

Bilimsel Çalışma Kategorisi'nde birincilik ödülünü almaya hak kazanana 25 bin TL, 2'incilik ödülü için 15 bin TL, 3'üncüye 10 bin TL ve Mansiyona ise 5 bin TL para ödülü verildi.

 

Sosyal/Kurumsal Kategori ödüllerini ise,

 

'İsrafa Son' adlı çalışmasıyla Dr. İrfan Neziroğlu,

 

'Yetim ve Öksüzlere Mektup' adlı çalışmasıyla Tuncay Sonel,

 

'İstanbul Arkeoloji Müzeleri Gelişim Projesi' çalışmasıyla Başaran Ulusoy,

 

'Argande' çalışmasıyla Hatice Gökçe,

 

'Baskı Müzesi' adlı çalışmasıyla ise Prof. Dr. Hüsamettin Koçan aldı.

 

Selçuk Üniversitesi'ne binlerce fidan dikildi

Yarışma kapsamında tüm ödül alan yarışmacılar adına Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde oluşturulan Selçuk Üniversitesi Hatıra Ormanı'na 1000'er adet fidan dikildi. Ayrıca Selçuk Üniversitesi'ne katkıları nedeniyle Ali Akkanat adına da 5000 adet fidan dikildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir