• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Çocuğun Anne-Baba Üzerindeki Hakları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sultan Dermir / Nisanur Dergisi:

Bismillah! Allah-u Teâlâ dünyadaki en değerli emaneti dünyaya getirme şerefini kadına yani anneye vermiştir. Bu değerli emaneti eğitme sorumluluğu, ilk yıllarda bebekle daha çok zaman geçiren anneye düşmektedir.

“Allah, sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezler olarak çıkardı” (Nahl: 78) ayetinden anlaşılacağı gibi çocuğun eğitilmeye ve terbiye edilmeye ihtiyacı vardır.

“İnsanın öldükten sonra geride bıraktığı en hayırlı şeylerden biri de yetiştirdiği salih evlattır” (Ebu Davud) hadisinde de görüldüğü gibi babanın evladına güzel terbiyeden daha iyi bir hediye veremeyeceği belirtilmiştir.

Geçen yazımızda ele aldığımız gibi anne sütünün mucizelerinden biri de bebekle anne arasında bir sevgi bağı kurmasıdır. Anne, bebeğini emzirirken ona şefkatle yaklaşmalı, bebekle göz temasına çok dikkat etmeli, onun duyabileceği ses tonuyla sevgisini dile getirmeli ve onu okşamalıdır ki bebek annesinin onu sevdiğini, istediğini, şefkatini hissedebilsin. Yapılan bilimsel araştırmalarda da sevgi gören bebeklerin ileride daha zeki ve mutlu oldukları kanıtlanmıştır. Ayrıca anne ve baba çocuklarına şefkat gösterdikçe kendileri de sevap kazanmaktadırlar.

Bir baba kucağında bebeği, Peygamberimiz (SAV)’in yanına gelir. Sık sık çocuğuna sarılıyor, onu öpüp kokluyordur. Rahmet Peygamberi (SAV) bu görüntü karşısında gülümseyerek sorar?

...

MAKALENİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir