• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Kredi kartları borçlarında dolandırıcılık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana'da, vatandaşların kredi kartı borçlarını ertelemek için başvurulan ve halk arasında 'taklacı' olarak adlandırılan 2 kişi, kendilerine verilen kredi kartlarını kontör dolandırıcılarına kullandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesinde, kendilerine taksitlendirmek üzere getirilen kredi kartlarını farklı amaçlar doğrultusunda kullandıkları ve halkı mağdur ettikleri iddia edilen Özkan D. (45) ve Orhan K, (32), yapılan şikayet üzerine gözaltına alınırken, işyerlerinde yapılan aramada bulunan çok sayıda kredi kartına da el konuldu.

 

Bu kişlerin aynı zamanda, kontör dolandırıcılarıyla irtibatta oldukları ileri sürülüyor.

 

El konulan kredi kartlarını inceleyen polis, kendilerini polis olarak tanıtan zanlılar tarafından dolandırılan Serkan C'nin, ele geçirilen kredi kartlarından birine 2 bin lira yatırıldığını belirledi.

 

Aynı kredi kartına toplam 10 bin lira yatırıldığının tespit edilmesiyle, diğer mağdurların kimliğini belirlemek için polisin çalışma başlattığı ifade edildi.

 

Haklarındaki tahkikat tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

 

Son zamanlarda hayli yaygınlaşan kredi kartı borçlarını taksitlendirme ve erteleme işinin, dolandırıcıların da bu sektöre yönelmesiyle farklı boyutlar kazanmaya başladığı kaydedildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir