• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
"Çocuklarımız emanettir, emanete sahip çıkalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Minik Öncüler Anaokulu Kurucusu ve Müdüre Perihan Tayrı, çocuk eğitimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Okul öncesinde 3 ile 7 yaş arasının kesinlikle önemsenmesi gereken bir yaş dilimi olduğunu ifade eden Tayrı, "Bugün psikoloji ve eğitim bilimi bunu böyle kabul ederken esasında 15 asır önceden Peygamber Efendimizin (s.a.v) Hadis-i Şerifleriyle çocuklarımızın iyi bir şahsiyet kazanabilmleri için 4 yaşından itibaren eğitime almamız gerektiğini biliyoruz" dedi.


Tek yönlü eğitimi tasvip etmiyoruz
Batı'da önyargıların kırıldığını ve çocukların 3 yaşından sonra eğitim almaya başladıklarını belirten Tayrı, "Maalesef şu an milli eğitimde olan eğitim bizim tasvip etmediğimiz tek yönlü eğitimdir. Bizler ise, çocuklarımıza Ku'ran ahlakını vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızla hem okul bilgilerini ve ilmini onlara kazandırıp yetişmelerini takip ederken aynı zamanda ahlaklarının da onarılıp ruhi beslenmelerini sağlamaya çalışmalıyız. Bu yaştaki çocukların bellekleri temiz olduğu için ne verirseniz alıyorlar ve oraya ne yerleştirmek isterseniz o tohumları yerleştirebilmiş oluyorsunuz. Eğer üstüne de bu tarzda düzenli bir eğitim yaparsanız o tohumu çatlatırsınız ve yavaş yavaş o tohumun içinden güzel fidanlar yetiştirmeye başlarsınız. Çünkü bu yaşta verilen bilgiler insan ömrü boyunca kalıcı bilgilerdir" diye konuştu.


Evlatlarımız Allah'ın birer emanetidir, emanete sahip çıkalım
Anneler ve babalara tavsiyelerde bulunan Tayrı, "Allah'tan emanet aldıkları evlatlarını sorumluluklarını yerine getirecek şekilde hayatlarını önemseyip düzene koyarak, onların eğitimlerini birinci derece de önem sırasına yerleştirsinler ve sorumluluklarını Allah'a ve evlatlarına karşı yerine getirsinler. Bu asla göz ardı edilemeyecek bir yaş dilimidir. Unutmayalım ki ekonomik şartlar değişebilir, bu gün sıkıntılı olabiliriz ama yarın rahatlayabiliriz fakat bizim Allah'tan emanet aldığımız evlatlarımızın yaşları 4 yaşından sonra asla bir daha geri gelmeyecektir. Dolayısıyla elimizden ne gelirse gelsin mümkün olduğunca bu yaş grubundaki çocuklarımızın eğitimini ihmal etmeyelim" dedi.


Anne ve babalar yaşayarak çocuklarına örnek olmalılar
Çocuklara verilen eğitimin kaliteli ve kalıcı olabilmesi için ebeveynlerden ciddi ve önemli beklentilerin olduğunu ifade eden Tayrı,"Burada en önemli şey çocuklarını önemseyip onları çocuk gibi değil de adeta yetişkinlermiş gibi davranmaları, özgüven, özbeceri, temizlik alışkanlıkları, insani ilişkiler vs gibi konularda örnek olmaya çalışmaları gerekir. Bu sorumlulukların yerine getirlmesi Allah'a karşı olan kulluğumuzu yerine getirmekten geçer. Eğer salih kullar olusak bu zaten hal diliyle çocuklarımıza geçecektir ve iyi bir örnek olacaktır" diye konuştu. (M. Emin Polat/Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir