• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Bitlis'te İlköğretim Haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis 100'üncü Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen bir programla ilköğretim haftası kutlandı.

Programa, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Vali, Yardımcısı Akif Pektaş, okul müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okulun girişinde öğrenciler Milli Eğitim Müdürünü ve beraberindeki heyeti çiçeklerle karşıladı. Ardında ilköğretim öğrencileri, yeni okula başlayan öğrencilere çiçek vererek onlara eğitime ilk atılan adımlarında başarılar dilediler.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, " Yapılan iyi bir tatilin ardında daha dinç ve dinamik olarak yoğun bir eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. Yoğun geçecek olan bir süreç için dinlemek şartı ve bu dinlemeyi hem öğrenciler hem de öğretmenler yapmış oldu. Bitlis'te eğitimde bir iddiamız, hedefimiz ve mefkûremiz vardır. Başta Milli Eğitim Camiamız olmak üzere tüm kurum amirlerimizle bu yoldu yürümeye devam ediyoruz. Aldığımız başarılar bizleri motive ediyor. Bu başarılar geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bize ümit vermesidir. Doğu Anadolu okuyor projesinde ilimiz Türkiye birincisi oldu. Bu projelerimizle öğrencilerimize okuma farkındalığını oluşturuyoruz. Bu ve benzeri projelerimiz devam edecektir." dedi.

Yeni gelen öğretmenlere başarılar dileyen Yurdakul, "Öncelikle faziletli insanların, erdemli insanların çok olduğu illerden biri olan Bitlisi tercihlerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Bitlis halkı sizleri bağrına basacaktır. Çünkü sizler onların biricik yavrularını geleceğe yönelik olarak yetiştiriyorsunuz. Türkiye de farkındalığı yüksek olan il Bitlis'tir. Öğrencilerimiz ne olacağını biliyorlar. Niye olmaları gerektiğini biliyorlar. Oraya nasıl ulaşacaklarını biliyorlar. Bunun için önlerinde çok güzel rol modeller var. İnanıyorum ki, buralarda farklı yerlere ve makamlara gelecek öğrencilerimiz vardır. Bu okullarda yetişen her bir öğrencimiz bu ülkenin başbakanı ve idarecisi olacak kapasiteye sahiptir" diye konuştu.

İlk insanın dersini Cebrail vasıtasıyla Allah'tan öğrendiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, "Allahın Hz. Peygamberimize ilk emri 'Oku' emridir. O ilk emri oku olan bir dinin mensupları olan bizler, yaşadığımız coğrafyada bulunan bu sorunları çözemiyorsak yeterince okuyamıyoruz demektir. Okumaktaki kasıt insanın önce kendisini okuması, kâinatı okumasıdır. Sempati dilini kullanmasıdır. Hz. Mevlana'nın deyimiyle aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. Bu bağlamda bizler kendimize özgüven sağlayarak okumalıyız. Unutmayın ki, bir ülkenin temel eğitimi ne kadar sağlamsa o ülkede gelişmişlik ve kalkınmışlık düzeyi de o kadar sağlamdır. Bizler çocuklarımıza eğitimin hayatın ta kendisi olduğunu öğreteceğiz, insanlığı öğreteceğiz, sevgiyi, empatiyi, saygıyı öğreteceğiz. Bu bakımda bizlere çocuklarını emanet eden değerli velilerimizin gözleri arkada kalmasın bir baba şefkatiyle geleceğimizin teminatı olan bu çocukları en iyi şekilde yetiştireceğiz." dedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir