• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Taşova'da bamya festivali düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMASYA - Taşova ilçesinde bu yıl 9'ncusu düzenlenen Taşova Çiçek Bamyası Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri yapıldı.Taşova kent meydanında yapılan programa Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Taşova Kaymakamı Engin Uysal, Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir il ve ilçe protokolünün yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında yaşayan çok sayıda Taşovalı katıldı.

Vali İ. Halil Çomaktekin Taşova Belediyesince restore ettirilerek hizmete sunulan Belediye Sarayı açılışını gerçekleştirdi.

Program kapsamında ilk olarak eski tekel binaları olarak bilinen ve restore edilerek Belediye Sarayına dönüştürülen binaların açılışı yapıldı. Burada bina hakkında bilgiler aktaran Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, daha önce atıl durumda olan binanın 3 ay gibi kısa bir sürede 250 bin TL tutarında bir harcamayla Belediye Sarayına dönüştürüldüğünü ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Vali İ. Halil Çomaktekin ise açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi, bu bina restore edilerek güzel bir hale getirilmiş. Belediye hizmetlerinin sunulduğu binalarda iyi bir hizmet sunabilmek için mekanın da güzel olması gerekiyor. Fiziki şartlar çok önemli. Böyle güzel bir binada belediyemizin halkımıza en iyi hizmeti sağlayacağına inanıyor ve bu eserin Taşova ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından Taşova Belediye Sarayının açılışı Vali Çomaktekin tarafından yapıldı.

Açılışın ardından Vali Çomaktekin ve beraberindekiler 9. Taşova Çiçek Bamyası Kültür ve Sanat Festivali programına katıldı. Programda sırasıyla Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir ve Taşova Kaymakamı Engin Uysal birer konuşma yaparak Festival ve yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi aktardılar.

Bamya üretiminin yüzde 80'i Amasya'da yapılıyor
Her ilin ve ilçenin kendisiyle özdeşleşmiş değerlerinin var olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Nasıl ki Amasya denildiğinde akla şehzadeler şehri olduğu ve Amasya elması geliyor ise, Taşova denildiğinde de akla Çiçek Bamyası gelmektedir. Bu yönüyle çiçek bamyası Taşova için önemli bir değer taşımaktadır. Başka yerlerde de bamya vardır ama, Taşova'nın Çiçek Bamyası buraya özeldir ve burada güzeldir. Bamya üretimine baktığımızda; ülkemizin bamya üretiminin yüzde 80'inin Amasya'da, Amasya'da yapılan üretimin ise yüzde 52'sinin ise Taşova'da yapıldığı görülmektedir. Bu da bize bamyanın bu bölge için taşıdığı önemi göstermektedir. Böylesi önemli bir ürünü markalaştırıp, iyi bir şekilde daha geniş kitlelere tanıtımını yapmamız lazım." dedi.

Konuşmanın ardından yılın bamya üreticilerine Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir