• DOLAR 32.541
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2489.42
  • ...
İmza Kampanyası Yoğun İlgi İle Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin 25-30 Ağustos tarihleri arasında Başörtüsüne Özgürlük ve Şeyh Said ile beraberindeki 47 arkadaşının mezar yerlerinin tespiti, o dönemde yaşananların kamuoyuyla paylaşılması, arşivlerin açıklanması için düzenlediği imza kampanyası Mardin halkının yoğun ilgisi ile devam ediyor.


Kampanya ile ilgili açıklama yapan Dost-Der Başkanı Av. Yahya Turan amaçlarının; "Yeni anayasa çalışmalarının konuşulduğu bir süreçte, başörtüsü yasağına dikkat çekmek, başörtüsünün her yerde, her hangi bir sınırlandırmaya maruz kalmadan takılabilmesi için buna yasal bir dayanak kazandırılmasıdır".

Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizde ve ülkemizde, İstiklal Mahkemeleri döneminde, başta Şeyh Said ve 47 arkadaşı olmak üzere, halka karşı yapılan yargısız infazlar, hukuksuzluklar ile ilgili devletin tüm arşivlerinin, gizli tutulan belgelerinin paylaşılmasına; mezarları gizli tutulan şahsiyetlerin mezar yerlerinin belirlenmesine yönelik toplumda bir bilinç oluşturmak" olduğunu söyledi.

Toplanan imzaların Başbakanlık makamına gönderileceğini söyleyen Turan, tüm duyarlı vatandaşların kampanyaya destek olmaları çağrısında da bulundu.

Dernek Başkanı Turan imza kampanyasının önümüzdeki cumartesi gününe kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dost Der daha önce de bu kapsamda Mardin`de başörtü seminerleri düzenlemişti.

Mehmet Arasan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir